Cloud Security Essentials

Geplaatst op 09-09-2021

Wil je ook Malware, Ransomware, Phishing voorkomen en je Cloud diensten beschermen? Dan is een goede Cloud Security strategie essentieel om veilig werken te garanderen! Waarom dit zo belangrijk is? Wat nu de voordelen zijn? Dit leggen wij allemaal in deze blog uit en geven wij jullie 5 essentiële beveiligingsmaatregelen om je Cloud omgeving te beschermen.

Wanneer je als organisatie meer Cloud gebaseerde services begint te gebruiken, word jouw netwerk ook groter en het belang van beveiliging in de Cloud nog belangrijker. Het kan namelijk zijn dat jouw gegevens nu gedeeld en opgeslagen worden op platforms die mogelijk niet zijn goedgekeurd of bekend zijn bij jouw IT-afdeling. Om dit te voorkomen is een verhoogde zorg in de Cloud de manier om de toegang tot jouw gevoelige gegevens en apps veilig te beheren en controleren.

Waarom Cloud Security?

Cloud Security helpt je de beveiliging beter te beheren. Maar het doet veel meer dan alleen beschermen, enkele voordelen aan Cloud Security zijn:

– Blokkeert eerder bedreigingen
– Maakt veiliger Cloudgebruik mogelijk
– Helpt gebruikers, gegevens en apps te beveiligen
– Betere ondersteuning van beleidsnaleving
– Verlengt de bescherming

5 Cloud Security Essentials

Wij hebben voor jullie 5 essentiële beveiligingsmaatregelen die jouw Cloud omgeving effectief kunnen beschermen:

1. Cloud gebaseerde Active Directory

Synchroniseer je gebruikers, machtigingen en verificatievereisten voor verschillende toepassingen en services door Active Directory uit te breiden naar de Cloud

2. Multi-factor authenticatie

Multi-Factor Authentication, of MFA, vult jouw wachtwoordvereisten aan door twee of drie lagen identiteitsverificatie te vereisen voordat iemand toegang krijgt tot jouw apps en bestanden. Het is een proces dat uit meerdere stappen bestaat en de kans verkleint dat een cybercrimineel met succes toegang krijgt tot jouw netwerk, zelfs mét gestolen inloggegevens.

3. Identiteits- en toegangsbeheer

Het beheren van gebruikersidentiteiten en toegangsniveaus wordt steeds belangrijker omdat dit de eerste toegangspunten zijn tot jouw belangrijke systemen en bronnen. Identiteits- en toegangsbeheer heeft twee kritieke functies:
– Identiteiten: wie ze zijn, welk apparaat ze gebruiken, waar ze zich bevinden
– Toegang: waartoe ze toegang hebben op uw netwerk, zoals bestanden, applicaties, systemen, enz.

4. Beheer van mobiele applicaties

Het beheren van mobiele applicaties bieden versleutelingsservices en beheerfuncties die mobiele gegevens toegang mogelijk maken, terwijl jouw organisatie in staat blijft om risico’s te beheersen. Bovendien, als een werknemer jouw organisatie verlaat, kunnen deze tools op afstand zeer specifieke applicaties en gegevens wissen van de apparaten van de voormalige werknemer.

5. Encryptie

Versleuteling is niet meer alleen van toepassing op e-mail. Wanneer je zakendoet in de Cloud, is het noodzakelijk om een groot aantal andere datapunten te versleutelen, zoals externe back-ups, harde schijven van servers en nog meer. Overal werken brengt veel risico’s met zich mee wat versleuteling weer des te belangrijker maakt.

Zero trust model

Zero Trust is een IT-beveiligingsmodel dat het begrip vertrouwen elimineert om netwerken, applicaties en gegevens te beschermen. Dit staat in contrast met het traditionele perimeterbeveiliging model, dat ervan uitgaat dat kwaadwillenden zich altijd aan de niet-vertrouwde kant van het netwerk bevinden en betrouwbare gebruikers altijd aan de vertrouwde kant. Met Zero Trust worden deze aannames teniet gedaan en wordt aangenomen dat alle gebruikers onbetrouwbaar zijn. Deze principes zijn misschien eenvoudig te implementeren in een bedrijfsnetwerk, maar hoe zijn ze van toepassing op de Cloud? Je kan dezelfde concepten toepassen op de Cloud door toegang te stimuleren via een beveiligingsgateway voor veilige toegang met de minste bevoegdheden. Echter is het implementeren van een gateway niet voldoende voor Zero Trust in de Cloud. Hiervoor moet de implementatie al het verkeer voor alle toepassingen inspecteren, anders levert het geen Zero Trust op.

Linden-IT as a service

De kern van al deze essentiële zaken voor Cloud beveiliging zijn jouw medewerkers. Ze zijn je beste verdediging laag. Investeer in beveiligingstraining en verkrijg Cloud beveiligingsbronnen en -benodigdheden waarmee ze overal efficiënt en veilig kunnen werken.

Bij Linden-IT streven wij ernaar een oplossing te bieden om jouw bedrijf te beschermen tegen online bedreigingen. Als je meer wilt weten, aarzel dan niet om vandaag nog contact met ons op te nemen en met een van onze IT-consultants te spreken. Wij geven je graag deskundig advies op maat, om zo een veilige overgang naar de Cloud te garanderen!

Neem contact op

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!