Co-sourcing als nummer 1 oplossing

Geplaatst op 02-10-2023

Wat is co-sourcing?

Co-sourcing is een bekend fenomeen binnen de ICT. Maar wat is co-sourcing en waarom zou je hiervoor kiezen? Wij leggen het uit!

Co-sourcing is het (gedeeltelijk) uitbesteden van de zorg voor personeel. De leverancier zorgt ervoor dat er altijd 100% bezetting is op de werkvloer, dus ook bij ziekte en vakantie. De controle van de processen heeft de organisatie nog zelf in de hand. Het in-house team en de leverancier delen de verantwoordelijkheid voor het succesvol bezetten van de helpdesk.

Voordat het co-source project van start gaat wordt er eerst een scan gemaakt van de organisatie. Er worden kritische vragen gesteld over hoe het er nu voor staat met de IT-servicedesk. Bijvoorbeeld: hoe ziet het team er nu uit en welke IT-professionals kunnen nog de benodigde expertise aanleveren? Er wordt door Linden-IT een pool gemaakt van werknemers die ingewerkt en opgeleid zijn.

Waarom moet je kiezen voor co-sourcing?

Bij Linden-IT is het onze business om de IT-helpdesk volledig te bezetten met personeel.

Co-sourcing is voor bedrijven een goede oplossing die geen zorgen meer willen hebben over de bezetting en de continuïteit en de kwaliteit gewaarborgd willen zien. Maar wat zijn de grote voordelen van co-sourcing?

  • Er is altijd 100% continuïteit op de servicedesk. Waardoor je als bedrijf altijd op volledige capaciteit kan draaien. Waardoor de ultieme klantbeleving kan worden behaald.
  • De opleidingen en inwerkperiode worden verzorgd door Linden-IT.
  • Het is kostenbesparend. Linden-IT neemt verantwoordelijkheid voor de overcapaciteit. De organisatie hoeft alleen te betalen voor de medewerkers die ze op dat moment nodig hebben. De ‘back up’ wordt betaald door Linden-IT. Het is dus een positieve Return On Investment (ROI).
  • Er wordt gebruikgemaakt van een roulatiesysteem waardoor de kwaliteit en kennis van de medewerkers op peil wordt gehouden.
  • De mogelijkheid om ervaren IT-professionals in te zetten gedurende piekmomenten.

Co-sourcing is dus een strategische optie voor bedrijven die het beste van beide werelden zoeken: de controle en betrokkenheid bij insourcing, en de expertise en kosten-efficiëntie van outsourcing. Deze benadering biedt een evenwichtige, flexibele en samenwerkingsgerichte oplossing voor bedrijven die hun capaciteiten willen uitbreiden zonder hun kerncompetenties te verliezen.

Hoe zorg je voor een effectieve samenwerking?

Het is belangrijk om een cultuur van openheid, respect en samenwerking te bevorderen, waarbij elk teamlid waarde toevoegt en erkend wordt voor hun bijdrage. Deze strategieën, gecombineerd met inspanningen om de relaties tussen de teams te versterken, kunnen helpen om een succesvolle en productieve samenwerkingsomgeving te creëren in co-source projecten. Voorbeelden zijn gezamenlijke trainingen en doelen stellen.

De groeiende vraag naar expertise

Er kan wel gesteld worden dat co-sourcing de nummer 1 oplossing is bij onderbezetting van je servicedesk. Maar hoe ziet de toekomst van co-sourcing eruit? Wij gaan er dieper op in.

  • Er is een groeiende vraag naar expertise, steeds meer bedrijven willen zich focussen op hun kerncompetenties en gespecialiseerde partners zoeken die aanvullende diensten en functies kunnen leveren. Co-sourcing is ideaal om toegang te krijgen tot deze expertise zonder totale controle te verliezen.
  • Iedere dag verandert er wel iets in onze technologische samenleving. Bedrijven hebben co-source strategieën nodig om toegang te krijgen tot de vaardigheden die behoren tot deze ontwikkelingen. Op deze manier hoeft het bedrijf geen aanzienlijke investeringen te doen in interne capaciteitsopbouw. Een win-win situatie toch?
  • Flexibiliteit en schaalbaarheid blijven essentieel voor een organisatie, co-sourcing biedt de mogelijkheid om te voldoen aan de veranderende bedrijfsbehoeften en marktdynamiek.
  • Hybride werken is de nieuwe standaard. Dat hebben wij wel gemerkt en zien dat de nadruk steeds meer komt te liggen op een goede samenwerking op virtuele platformen tussen interne en externe teams.

 

Co-sourcing blijft groeien als een populaire aanpak voor bedrijven die willen profiteren van externe expertise. Heb jij ook behoefte aan nieuwe expertise binnen jouw bedrijf?
Neem contact met ons op, dan kunnen we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Contact

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!