Amsterdam verslaat hotspots Londen, Frankfurt en Parijs in datacenter groei

Geplaatst op 21-06-2017

Het datacenter is voor veel IT’ers natuurlijk een bekende werkplek. En dat er steeds meer IT’ers nodig zijn omdat de vraag groeit, weten we natuurlijk ook allemaal. Maar wisten jullie ook dat het afgelopen jaar de Nederlandse Datacentermarkt met 15% gegroeid is tot een oppervlakte van 283.000 vierkante meter. Dit hebben we voornamelijk te danken aan de enorme groei in Amsterdam.

Dutch Data Center Report 2017

Deze cijfers komen uit het Dutch Data Center Report 2017 dat vorige week gepubliceerd is tijdens de ”Nationale Datacenter dag.” In dit rapport worden zowel de actuele cijfers uit de datacenter branche uitgelicht als de ontwikkelingen voor de aankomende jaren. Zo staat voor de komende jaren op de planning dat er nog 180.000m2 aan datacenter ruimte gebouwd gaat worden. Maar liefst 98% van deze oppervlakte wordt in de regio Amsterdam gebouwd. Benieuwd naar het gehele rapport? Klik hier.

Grootste datacenter groei in Amsterdam

Zoals eerder vermeld vond de grootste groei plaats in Metropool Regio Amsterdam. Hiermee verslaan wij grote hotspots als Londen, Frankfurt en Parijs. En hebben wij in ons kleine kikkerlandje de grootste groei van Europa te pakken. Regionale Datacenters groeien minder snel in Nederland. Toch verwacht de Dutch Datacenter Association (DDA) dat de vraag naar vloeroppervlak ook in deze regio’s zal gaan groeien. Dit zal te danken zijn aan steeds meer mkb’ers die zijn IT onderbrengen in datacenters en de opkomst van het internet of things.

Nooit eerder zoveel capaciteit afgenomen

Volgens Stijn Grove, directeur van de DDA, was 2016 een uitzonderlijk jaar. Niet eerder werd er zoveel capaciteit in datacenters afgenomen.

Samenwerken met Linden-IT

Van dit soort berichten worden wij als IT-detachering partij natuurlijk heel blij. Heb jij ook altijd al in de IT willen werken of ben je op zoek naar IT-personeel. Neem contact met ons op.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!