De 16 personalities test, dé start voor persoonlijke ontwikkeling!

Geplaatst op 18-10-2023

16 personalities is een bijzonder accurate persoonlijkheidstest. De verschillende persoonlijkheden vertellen meer over hoe iemand is in een sociale en werkomgeving. Het persoonlijkheidstype geeft een gedetailleerde omschrijving over sterktes & zwaktes, carrièrepad, gewoontes op het werk en hoe iemand is in zijn of haar sociale omgeving. 

De persoonlijkheidstypes 

Wij leggen de test voor aan de IT-professionals die wij in dienst hebben. Het geeft inzicht in de persoonlijkheid van iemand en leert je dus om beter met elkaar om te kunnen gaan.

We sturen het persoonlijkheidstype van een IT-professional altijd mee wanneer hij of zij gaat beginnen aan een nieuwe opdracht. Maar wat zegt dit eigenlijk en waarom is het zo belangrijk? Voordat je iemand opneemt in het team is het belangrijk om te weten met wie je in zee gaat. Wij staan voor persoonlijke ontwikkeling en daarom is het cruciaal om te weten hoe de persoonlijkheid van iemand in elkaar zit. Wat zijn de sterktes en zwaktes van een persoon? Door hier inzicht in te hebben weet je goed waar de werknemer zich nog verder in kan ontwikkelen.

 

Een veelvoorkomend persoonlijkheidstype onder onze IT-professionals is een consul. Over dit persoonlijkheidstype wordt gezegd dat ze echte strategen zijn die hun teams leiden naar overwinning. Dit is natuurlijk het persoonlijkheidstype dat je binnen jouw organisatie wil! Sterke kanten zijn praktische vaardigheden, verantwoordelijkheidsgevoel en loyaliteit. Door inzicht te hebben in de sterke kanten van een werknemer weet je waar je op kan rekenen. Een minder sterke kant van een consul kan zijn dat ze minder goed tegen kritiek kunnen. Hier kunnen wij goed op inspelen door hier naar te vragen en dit te trainen zodat de IT-professional zich op dit vlak kan ontwikkelen. 

Waarom helpt het om meer te weten over gewoontes op de werkplek?

Consuls excelleren op een werkplek waar structuur en duidelijke richtlijnen zijn. Een ander veelvoorkomend persoonlijkheidstype is de logicus. Over dit persoonlijkheidstype wordt gezegd dat ze het best kunnen werken in een team. Daarnaast vinden ze het leuk om moeilijke puzzels op te lossen in hun werk. Door dit soort inzichten weten wij wat voor projecten het meest passend zijn voor onze IT-professionals en waar ze met veel motivatie van start kunnen gaan.

Een bron voor belangrijke inzichten en persoonlijke ontwikkeling

De test geeft inzicht in talent en ontwikkelingspunten. Er kan gesteld worden dat deze test de perfecte basis is voor de persoonlijke ontwikkeling van (toekomstige) werknemers. Naast consuls en logicussen zijn er veel protagonisten. Dit is een persoonlijkheidstype met een creatieve geest en ze staan altijd open voor een uitdaging. In een persoonlijk ontwikkelplan kan hier goed op in worden gespeeld.  Wij bieden de IT-professionals namelijk opleidingen en trainingen aan. Daarnaast krijgen ze ook een persoonlijke talentcoach. De talentcoach heeft door de test al een idee hoe iemand in elkaar zit en hoe ze de persoonlijke ontwikkeling verder kunnen stimuleren. Door gesprekken te voeren en de test er bij te houden kan er een gedetailleerd ontwikkelplan worden opgezet. 

Benieuwd welk type IT-professional goed in jullie team zou passen? Neem contact op met Marian.

Contact

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!