De 5 grootste voordelen van detachering!

Geplaatst op 06-07-2023

De 5 grootste voordelen van detachering!

Flexibiliteit en géén langdurige contracten. Uitstekend opgeleide IT-professionals, die direct inzetbaar zijn op de meest uitdagende projecten. Detachering geeft je de zekerheid dat je kunt rekenen op echte vakspecialisten wanneer de druk het hoogst is. Ben je op zoek naar een (interim) IT-professional die snel schakelt en de kwaliteit levert waar je op kunt bouwen en vertrouwen? Linden-IT vindt de perfecte match voor jouw bedrijf. We vertellen je graag alles over de voordelen van detacheren van IT-personeel!

Flexibiliteit, zekerheid & kwaliteit?

Hoge werkdruk? Ingewikkelde ICT- en IT-projecten? Vacatures die je maar niet vervuld krijgt? Torenhoge kosten en veel tijd kwijt aan werving en selectie? Voor veel organisaties zijn deze frustraties aan de orde van de dag. Opdrachten en werkzaamheden stapelen zich op, maar het vinden van de juiste specialisten wil maar niet lukken. Stop met onnodig veel tijd steken in werving en selectie en eigen werving. Met detachering kies je voor een flexibele, snelle oplossing die wél werkt. De HR-afdeling én jouw klanten zijn je dankbaar.

Vooroordelen detachering van werkgevers

Detachering is duur! Gedetacheerde IT’ers zijn minder betrokken bij de organisatie. En voordat een detacheerder is ingewerkt, is ‘ie alweer vertrokken. Zonde van de tijd en het geld. Zomaar een aantal clichés die je in de markt hoort over detachering. En dat terwijl detachering juist zoveel voordelen heeft. Helemaal in een arbeidsmarkt waarin goed geschoold en gespecialiseerd personeel bijna niet te vinden én binden is – zéker in de IT- en ICT-sector.

In dit artikel geven we je een goed en inhoudelijk beeld van detachering en zetten we een aantal belangrijke factoren op een rij. Ontdek waarom detacheren een stuk aantrekkelijker – én goedkoper – is dan werving en selectie of het zelf werven van nieuwe medewerkers.

Maar eerst: hoe werkt detacheren?

Bij detachering huur je als het ware personeel in via een detacheringsbureau, zoals Linden-IT. Wij vinden de perfecte match voor jouw vacature én jouw bedrijf. Stel deze persoon gaat bij jouw bedrijf in dienst dan betalen wij als opdrachtgever het salaris uit. Dit biedt voordelen bij ziekte of vakantie want jij draait zelf niet op voor deze kosten. Daarnaast heb je gedurende het gehele project als opdrachtgever de mogelijkheid een project te beëindigen met een maand opzegtermijn. Helder, toch?

Waarom kiezen bedrijven voor detachering?

Kiezen voor detachering – en in het geval van Linden-IT het detacheren van IT-personeel – biedt bedrijven en organisaties verschillende voordelen. Stop met vertrouwen op werving- en selectiebureaus en stop met de bijna onmogelijke zoektocht naar talent binnen een ontwrichte arbeidsmarkt. Het is de hoogste tijd dat jij meer leert over de voordelen van detacheren. Daar gaan we!

1.  Flexibiliteit – Detachering biedt meer flexibiliteit, zowel voor werkgevers als werknemers. Als werkgever kun je eenvoudig personeel inhuren voor een specifiek project of een bepaalde periode, zonder langdurige verplichtingen. Als werknemer kun je diverse projecten en organisaties verkennen zonder direct aan één werkgever gebonden te zijn.

2.  Snelheid – Detachering biedt een passende oplossing als je op korte termijn ervaren vakspecialisten nodig hebt. Detacheringsbureaus hebben vaak een pool van gekwalificeerde professionals die direct beschikbaar zijn voor tijdelijke opdrachten. Superhandig als je snel extra hulp nodig hebt.

3.  Expertise en specialisatie – Detacheringsbureaus hebben een enorme ervaring en expertise in specifieke vakgebieden of sectoren en bieden professionals doorgaans diverse opleidingen en cursussen aan. Een bureau begrijpt jouw behoeften en heeft een sterk netwerk van gekwalificeerde professionals opgebouwd binnen specifieke domeinen.

4.  Beperkte risico’s – Bij detachering draag je als werkgever minder risico’s. Je hoeft je geen zorgen te maken over arbeidscontracten, salarisadministratie, verzekeringen of andere verantwoordelijkheden met betrekking tot personeel. Het detacheringsbureau neemt deze taken op zich, waardoor jouw administratieve en juridische lasten verminderen.

5.  Mogelijkheid tot overname – Detachering biedt soms de mogelijkheid om een gedetacheerde professional na verloop van tijd in dienst te nemen als je tevreden bent over de geleverde prestaties. Dit kan een goede manier zijn om potentiële medewerkers eerst praktisch (en sociaal) te beoordelen voordat je een langdurige verbintenis aangaat.

Detachering vs. werving & selectie

Goed, hierboven beschrijven we de belangrijkste voordelen van detachering. Maar hoe verhoudt het detacheren van IT-personeel zich ten opzichte van werving en selectie of eigen werving van deze vakspecialisten? In tegenstelling tot wat je misschien verwacht, liggen de kosten een stuk dichter bij elkaar. Waarom? Dat leggen we je graag uit.

Detacheren is niet duurder, want:

  • Je bespaart op wervingskosten én op tijd. Vergeet het schrijven van vacatures, het uitgebreid screenen van kandidaten en het houden van talloze sollicitatiegesprekken. Met detacheren krijg je direct de beschikking over een echte vakspecialist. De wervingskosten zijn opgenomen in het tarief van het detacheringsbureau.

 

  • Directe inzetbaarheid van échte professionals. Kies je voor een detacheringsbureau, dan krijg je toegang tot een grote groep vakspecialisten. Stuk voor stuk professionals, die direct beschikbaar en meer dan geschikt zijn. Handig als je voor een tijdelijke opdracht extra personeel nodig hebt. Of als je door het succes van jouw bedrijf wel een paar extra handen en hersenen kunt gebruiken!

 

  • Je loopt een stuk minder (financiële) risico’s. Niet jij, maar het detacheringsbureau draagt de verantwoordelijkheid voor werkgeversrisico’s van de gedetacheerde professional. Het afhandelen van arbeidscontracten, salarisadministratie en sociale premies – consider it done! Minder druk op jouw administratie dus!

 

  • Nieuwe ogen zien nieuwe kansen. Een ander voordeel van detacheren is dat je als bedrijf een ervaren specialist in huis haalt. Iemand die vaak meerdere opdrachtgevers heeft gehad en gek is op nieuwe uitdagingen. Deze werkervaring komt jouw organisatie ten goede. Zo kan een gedetacheerde IT-specialist je helpen bij het optimaliseren van processen en innovatie versnellen!

 

  • Klikt het? Houd talent in huis. Blijkt de samenwerking een schot in de roos en wil je graag door met een gedetacheerde? Een detacheringsbureau denkt graag met je mee! Samen vinden we een oplossing voor het definitief overnemen van IT-specialisten. Door detachering van IT-personeel haal je dus niet alleen een tijdelijke oplossing in huis, óók werk je aan een sterke, stabiele toekomst!

 

Natuurlijk. De keuze voor een werving- en selectiebureau of een detacheringsbureau hangt sterk af van de behoeften van jouw bedrijf, jouw voorkeuren en de specifieke situatie. Maar, als er iets is dat de afgelopen jaren uitwijzen is het wel dat de arbeidsmarkt hevig verandert.

Werving- en selectiebureaus én vakspecialisten weten heel goed wat zij waard zijn – en vrágen dat ook. Een groot risico, zeker als je direct langere tijd aan elkaar vastzit. Een risico dat je vermijdt met detacheren. Laat je daarom altijd goed informeren over de juiste oplossing voor jouw uitdaging.

De voor- en nadelen, duidelijk in kaart

Okay, je hebt nieuw personeel nodig. Welke optie kies jij? Om jou een beter totaaloverzicht te geven, hebben wij alle voor- en nadelen nog even voor je op een rij gezet:

Detachering Werving & Selectie Eigen werving
Maandelijks opzegbaar Zit na proeftijd vast aan personeel Zit na proeftijd vast aan personeel
Je betaalt alleen voor gewerkte uren Verantwoordelijk voor alle personeelskosten: ziekte uren, vakantie uren etc. Verantwoordelijk voor alle personeelskosten: ziekte uren, vakantie uren etc.
Geen ziekterisico waarbij je twee jaar moet doorbetalen Ziekterisico Ziekterisico
Tijdsbesparing: Gehele wervingsproces wordt uit handen genomen Tijdsbesparing: Gehele wervingsproces wordt uit handen genomen Tijd investeren in wervingsproces advertenties etc.
Minimaal 1500 uur via ons Direct bij jou in dienst geen extra tarief bovenop de uren Direct bij jou in dienst geen extra tarief bovenop de uren
Opleidingen gefinancierd Zelf opleidingen financieren Zelf opleidingen financieren

 

Opties voor detachering van IT-personeel

Linden-IT biedt binnen detachering twee opties: DetaVast en detachering voor bepaalde tijd. Dit houdt het volgende in:

  • DetaVast: Bij deze optie neem je iemand in dienst en kan je deze persoon na 1500 uur kosteloos overnemen.
  • Detachering voor bepaalde tijd: Heb je een korter project waarbij je wat extra handen nodig hebt? Dan is detachering voor bepaalde tijd een goede optie voor jou. Bij deze mogelijkheid detacheren wij mensen voor de duur van een bepaald project of tot wanneer je het personeel nodig hebt. Je zit nergens aan vast, dat maakt het wel zo lekker makkelijk.

 

Meld direct jouw vacature aan!

En, overtuigd? Neem dan contact met ons op en ontdek alle mogelijkheden voor jouw organisatie óf meld direct jouw vacature aan. Onze specialisten vertellen je graag meer over onze passie voor ICT – én langdurige relaties.

Neem contact op

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!