De 7 beste studeertips

Geplaatst op 11-02-2020

Werken in de ICT betekent je hele leven lang leren. Om de technologische ontwikkelen bij te kunnen benen is het af en toe een vereiste je certificaten up-to-date te houden. Studeren voor nieuwe certificaten vergt veel tijd en moeite naast een fulltimebaan. In de blog geven we 7 studeertips die het behalen van certificaten makkelijker moeten maken.

1. Prioriteiten stellen

De hoeveelheid lesstof van een Microsoft-examen kan overweldigend zijn. Het is belangrijk om te weten over welke onderwerpen er tijdens het examen vragen gesteld worden. Op de website van Microsoft kun je het Exam Skills Outline-document downloaden. Dit document kan als leidraad dienen bij het doornemen van de lesstof.

2. Realistische planning

Begin niet op het laatst moment met het leren van de lesstof. Je kunt beter tijd over hebben dan de avond voor het examen beginnen. Leer ook niet te veel in een keer. Het is veel beter om de hoeveelheid te verdelen over meerdere momenten.

3. Structurele aanpak

Zorg bij het studeren dat je hoofdstukken of paragrafen helemaal afmaakt voordat je met een nieuwe begint. Dit voorkomt dat je tijdens examens mogelijke antwoorden door elkaar gaat halen. Wanneer je na het behandelen van een hoofdstuk nog vragen hebt, schrijf deze op en leg ze neer bij een trainer of leg ze voor op een forum.

4. Maak een oefentoets

Pijl je kennis door het maken van een oefentoets. Slaag je met vlag en wimpel? Dan hoef jij je geen zorgen meer te maken. Oefentoetsen zijn over het gehele internet te vinden. Over het algemeen bestaan Microsoft Examens uit meerkeuzevragen en is er altijd maar 1 antwoord goed, tenzij anders is aangegeven.

5. Samenvatten

Het is algemeen bekend dat het samenvatten van tekst helpt bij het onthouden van de lesstof.  Maak voor jezelf aantekeningen en probeer het iemand anders uit te leggen. Lukt dit goed? Dan begrijp je de lesstof en kun je verder met de volgende hoofdstukken.

6. Neem pauzes

Niemand heeft de concentratie om 8 uur aaneengesloten te leren. Neem daarom om de twee uur pauze.  De lesstof kan dan rustig verwerkt worden. Ga in de pauze bijvoorbeeld even naar buiten of eet iets. Het is tevens belangrijk om gedurende het leren af en toe iets te eten. Honger heeft een negatieve invloed op je concentratie.

7. Leg je telefoon weg

De telefoon is een van de grootste stoorzenders tijdens het studeren. Het haalt je uit de concentratie waardoor je de lesstof niet goed in je opneemt. Leg daarom altijd je telefoon weg en zet hem bijvoorbeeld op vliegtuigmodus. Zo ontvang je geen nieuwe berichtjes en leer je de lesstof een stuk gemakkelijker.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!