Firstlook Festival: League of Legends battles en meer

Geplaatst op 10-10-2018

Afgelopen weekend werd het Firstlook Festival voor de 11e keer georganiseerd in Utrecht. Linden-IT nam 100 IT’ers mee en stond zelf op de beurs met een heuse League of Legends battle stand. Op de League of Legends-stand namen gamers het tegen elkaar op in drie verschillende rondes.

Het Firstlook Festival is bij uitstek geschikt voor de hardcore gamer die op de hoogte wil blijven van de laatste trends en innovatie binnen gameland. Twee dagen lang is de Jaarbeurs een groot digitaal pretpark, met de nieuwste games, merchandise, cosplay, E-sports en meer.

Eerste indruk

Net zoals voorgaande jaren was het enorm druk op de beurs. Er was weer meer dan genoeg te zien en te doen. Naast de nieuwste games kon je ook je hart ophalen voor de meest vette game-pc’s. LG, HP, Cool Master en Logitech waren onder andere van de partij. De specificaties van de game-pc’s liegen er niet om.

Nieuwe games

Op het gebied van gamen was er ook genoeg te doen op de beurs. De aandacht werd dit jaar gevestigd op de nieuwe games: Metro Exodus, Pokemon en Hitman 2. De Metro Exodus game speelt zich af in Rusland na de nucleaire oorlog. Hierbij is het onmogelijk om boven de grond te leven. Het doel van de first-person shooter game is om vijanden uit te schakelen met een groot arsenaal aan wapens. 

Met Hitman 2 ben je op een geheime missie en is het de bedoeling dat je bepaalde personen ombrengt. De game komt op 13 november op de markt. Tijdens de beurs was het zo druk bij de stand dat niet iedereen zeker was van een gameplay. Hitman 2 zal net zoals zijn voorganger ongekend populair worden.

Ook Nintendo stond met Pokémon op de beurs. Deze immens populaire serie die al meer dan 20 jaar de markt domineert, brengt ook dit jaar nog twee games uit: Pokémon: Let’s Go, Pikachu! and Pokémon: Let’s Go, Eevee!. De games hebben een gameplay die erg toegankelijk is voor nieuwe spelers, maar die ook doorgewinterde trainers op het puntje van hun stoel houdt. Tevens kan je met de multiplayer modus samen met een vriend op avontuur. Zo zal je uren speelplezier hebben.

The Linden-IT League of Legends battleground arena

Ook Linden-IT stond met een eigen stand League of Legends-battlestand op het Firstlook Festival.  League of Legends is een MOBA (multiplayer online battle arena). League of Legends kan enkel online gespeeld worden tegen andere menselijke spelers of bots. Het doel van League of Legends is om samen met je team, bestaande uit Minions en jouw speler, de tegenstander aan te vallen door de Nexus uit te schakelen. De Nexus, een zuil, bevindt aan de kant van de tegenstander.

The battle

Het level waarop de game gespeeld lag ontzettend hoog, jong en oud kwamen op de stand af om mee te battlen. In de eerste ronde namen acht gamers het tegen elkaar op in een 1-op-1 battle. De vier winnaars vochten in de tweede ronde voor een finale plaats. In de laatste ronde namen de twee finalisten het tegen elkaar op in een heftige battle. De winnaar ging met twee mooie prijzen naar huis.  In de onderstaande video vind je een samenvatting van het weekend.

Bekijk de video!

https://youtu.be/hp62iDpTx5Y

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!