Gerbert Jan Valk: “Nieuwe ‘job role based’-opleidingen en -certificeringen van Microsoft”

Geplaatst op 02-05-2019

IT-managers nemen certificaten mee bij sollicitaties en promotie

Voorheen kende het Microsoft Certified Professional-programma titels als MCSA (Microsoft Certified Solutions Associate), MCSE (Microsoft Certified Solutions Expert) en MTA (Microsoft Technology Associate). Eind vorig jaar introduceerde Microsoft nieuwe niveaus: Fundamental Certifications, Associate Certifications en Expert Certifications.

De nieuwe niveaus zijn rolgebaseerd en dus ingedeeld op basis van specifieke IT-functies. Nu bestaan de verschillende titels voor certificeringen nog door elkaar, maar langzaamaan worden de oude labels vervangen door Fundamental, Associate en Expert.

Nederlandse IT-managers vinden IT-certificeringen heel belangrijk voor de selectie van nieuwe IT-medewerkers en voor verdere opleiding van personeel. Maar bij meer dan de helft van de bedrijven levert het behalen van nieuwe certificaten echter geen salarisverhoging op. Dat zijn enkele conclusies uit het Microsoft certificeringen-onderzoek dat is uitgevoerd door AG Connect in samenwerking met Linden-IT, een Nederlandse detacheerder en opleider van IT-personeel. Het onderzoek is onder 128 IT-managers gehouden.

Bij het aannemen en het inhuren van personeel voor IT-beheerfuncties vindt twee derde van de ondervraagden het hebben van Microsoft-certificeringen belangrijk. Voor supportfuncties is dat ongeveer de helft. En voor applicatie-ontwikkelfuncties vindt net iets minder dan de helft een Microsoft-certificaat een pré. Opvallend is dat werkgevers weinig verschil maken tussen nieuwe medewerkers die een contract krijgen en gedetacheerden.

Lees het volledige artikel op: https://fd.nl/advertorial/linden-it/1299288/gerbert-jan-valk-nieuwe-job-role-based-opleidingen-en-certificeringen-van-microsoft

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!