Jouw Google advertentie bij een verkeerde video of website geplaatst, en nu?

Geplaatst op 27-03-2017

Google advertentie is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Dit is een mooie en effectieve tool om zichtbaarheid bij de juiste doelgroep te creëren. Advertenties via Google worden automatisch geplaatst op verschillende aangesloten platformen. Een adverteerder heeft dus niet geheel in de hand waar zijn advertentie geplaatst wordt. Bij de meeste bedrijven bevalt deze manier van adverteren ontzettend goed. Maar helaas pakt het niet bij alle bedrijven even goed uit. En dat is precies de reden dat Google het advertentie beleid heeft aangepast.

Google advertentie bij verkeerde video’s geplaatst

Afgelopen dinsdag is bekend gemaakt dat Google zijn adverteerders meer controle geeft over de plaatsingen. De reden hiervoor is: ophef die is ontstaan rondom advertenties die werden vertoont bij video’s die een negatieve invloed hadden op het bedrijf. Naast dat dit soort video’s de naam van het adverterende bedrijf kunnen schaden, hebben de makers van de video’s hier ook nog ontzettend veel geld aan verdiend. Dit is natuurlijk niet acceptabel. Daar is de advertentiebaas van Google, Phillip Schindler, het mee eens. Daarom zullen er maatregelen genomen worden. Een Google advertentie zal bijvoorbeeld sneller worden verwijderd van racistische en seksistische websites en video’s. Daarnaast zullen huidige beschikbare video’s gecontroleerd en verwijderd worden als deze niet voldoen aan de richtlijnen.

Hoe gaat Google dit voorkomen?

De standaardinstellingen van Google zorgen ervoor dat advertenties alleen nog maar op vertrouwde plekken geplaatst worden. Ook wordt het voor de adverteerder gemakkelijker om sites uit te sluiten die geen toegevoegde waarde hebben. Google kiest ervoor om interne maatregelen te nemen. Er zal personeel aangenomen worden om te bepalen of websites en video’s schadelijk zijn. Tot slot worden er nog automatische scans toegepast. Door middel van kunstmatige intelligentie worden schadelijke websites en video’s automatisch uitgesloten.

Laat je niet afschrikken

Het is natuurlijk ontzettend vervelend als zich een soortgelijke situatie voordoet. Maar het is gelukkig niet de standaard gang van zaken. Gelukkig is het probleem bekend en worden er maatregelen doorgevoerd. Laat je dus niet afschrikken door deze berichten. Google advertising is en blijft een goede tool om jouw bedrijf te promoten.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!