Het einde van Windows 7

Geplaatst op 13-01-2020

Het einde is aangebroken. Het geliefde Windows 7 wordt ten grave gedragen. 10 Jaar na de lancering trekt Microsoft definitief de stekker uit het langlopende project voor eindgebruikers. De exacte datum voor het einde van de ondersteuning voor Windows 7 is 14 januari 2020. Hierna worden geen technische ondersteuning en software-updates ter bescherming van pc’s meer geleverd vanuit Windows Update.

Levenscyclus van ondersteuning door Windows 7

Na Windows Vista kwam Microsoft met de opvolger, genaamd Windows 7. Het project stond eerst bekend onder de codenamen Vienna en daarna Blackcomp, echter werd er toch maar voor Windows 7 gekozen. Windows 7 kwam in 2009 uiteindelijk op de markt.

Vandaag de dag kent Windows 7 wereldwijd nog miljoenen gebruikers. Deze gebruikers zullen na 14 januari noodgedwongen over moeten schakelen naar bijvoorbeeld Windows 10. Windows 7 gebruikers lopen na 14 januari een groter risico om door hackers te worden aangevallen.

Bedrijven kunnen (ongeacht de grootte) tot januari 2023 een beroep doen op de betaalde Extended Security Updates. Ze lopen hierdoor geen onnodig risico en hebben ze de tijd om te migreren naar software die meer up-to-date is.

Meest gebruikte OS

Wereldwijd verkocht Microsoft in de eerste 3 jaar ruim 670 miljoen exemplaren van Windows 7. Pas tegen het einde van het vierde kwartaal van 2018 had Windows 10 een groter marktaandeel (39%) dan Windows 7 (37%), volgens Net Applications. Windows 7 domineerde toen al 9 jaar de markt.

Om de impact van deze aankondiging in perspectief te plaatsen: er zijn meer dan 1 miljard Windows-gebruikers over de hele wereld. Honderden miljoenen mensen zullen dus door deze verandering getroffen worden.

Updaten naar Windows 10

Het updaten naar Windows 10 gaat vrijwel moeiteloos. Systemen waarop Windows 7 en/of Windows 8 hebben gedraaid, zijn meestal compatible met Windows 10. Aan het updaten naar Windows 10 zitten vanaf 2016 kosten verbonden, maar volgens de website van CNET kan het ook kosteloos. Voor het draaien van Windows 10 dienen minimaal de volgende systeemvereisten aanwezig te zijn:

• Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster processor or SoC.
• 1 gigabyte (GB) for 32-bit or 2 GB for 64-bit.
• Hard disk space: 16 GB for 32-bit OS 20 GB for 64-bit OS.
• Graphics card: DirectX 9 or later with WDDM 1.0 driver.
• Display: 800×600.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!