Hoe kan ChatGPT (Artificial Intelligence) je helpen bij jouw sollicitatie?

Geplaatst op 24-10-2023

In de blog van Northwest Education wordt geschreven hoe ChatGPT je kan helpen bij jouw sollicitatiegesprek. Dit vinden wij een interessant onderwerp waar we graag verder met jou op in willen gaan. Hoe bereid jij je voor op jouw sollicitatiegesprek en zou ChatGPT je daarbij kunnen helpen? Er worden in de blog verschillende tips benoemd hoe ChatGPT je kan helpen bij een goede voorbereiding. Hierbij noemen we de tips die Northwest Education geeft en onze visie hierop. 

Het oefenen van veel voorkomende sollicitatievragen 

Met ChatGPT kan je antwoorden oefenen op veelgestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek. ChatGPT geeft feedback op de antwoorden die je geeft waardoor je met veel zelfvertrouwen het gesprek in kan gaan. Wij zijn het hier helemaal eens, ‘Practice makes perfect’! Zelfverzekerd zijn en weten waar je het over hebt tijdens jouw sollicitatiegesprek vergroot de kansen om aangenomen te worden. 

 

 

Onderzoek doen naar het bedrijf

De volgende tip is dat ChatGPT je kan helpen bij het doen van onderzoek naar het bedrijf waar je solliciteert. Dat vinden wij een twijfelgeval. De informatie is misschien niet helemaal accuraat. Door zelf websitepagina’s te lezen van jouw potentiële werkgever zoals de ‘over ons’ pagina krijg je meer gedetailleerde inzichten. Een tip van ons: bekijk ook de social mediapagina’s van het bedrijf, dan krijg je een goed idee van het bedrijf waar je komt te werken. Door aan te geven wat voor onderzoek je hebt gedaan, kom je meer geïnteresseerd over. Dat vinden wij altijd een bonuspunt!

Advies krijgen over de outfit die je kan dragen naar jouw sollicitatie

Door aan ChatGPT te vragen wat voor outfit je kan aantrekken dat past bij het vakgebied waar je gaat solliciteren, kan je goed gekleed naar jouw sollicitatie gaan. Dit vinden wij een goede tip! Netjes gekleed zijn tijdens een sollicitatie geeft stiekem toch wel een aantal bonuspunten

Je lichaamstaal oefenen

Je kan bijvoorbeeld aan ChatGPT vragen: ‘Hoe maak ik goed oogcontact?’ Door dit te oefenen kan je jouw zelfvertrouwen nog een grotere boost geven. Wij zeggen altijd: je kan nooit voorbereid genoeg zijn. Zelfvertrouwen is belangrijk en dat stimuleren we graag. Wanneer je bij ons in dienst bent blijven we werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. We zien graag de beste versie van al onze werknemers!

Voorbereiden op moeilijke vragen

ChatGPT kan je helpen bij de voorbereiding op moeilijke vragen. Je kan bijvoorbeeld de vraag stellen: ‘Wat voor antwoord kan ik geven wanneer er naar mijn zwaktes wordt gevraagd?’ Door je voor te bereiden op dit soort vragen kan je niet voor verrassingen komen te staan. 

Oefenen van je elevator pitch

ChatGPT kan je helpen bij het opstellen van jouw elevator pitch. Hier vertel je wie je bent en wat je het bedrijf te bieden hebt. Door de vraag te stellen: ‘Hoe kan ik mijn elevator pitch structureren?’ heb je een goede basis. Hier zijn we het ook helemaal mee eens!

Door aan de punten jouw eigen invulling te geven kan je een goede pitch schrijven. We kunnen niet vaak genoeg zeggen: voorbereiding is ‘de key’ voor jouw sollicitatiegesprek.

 

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!