Hoe maak je een goede eerste indruk?

Geplaatst op 08-11-2017

Na een lange studie heb je je welverdiende diploma op zak en ga je vol moed de arbeidsmarkt op. Of je keert terug na een andere functie. Het lijkt zo vanzelfsprekend: je vindt een interessante baan, solliciteert erop en wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek. Maar dan beginnen de zenuwen toch op te komen. Vaak kom je erachter dat het allemaal toch niet zo vanzelfsprekend is. Nu moet jij het op gaan nemen tegen andere sollicitanten en ervoor zorgen dat jij gekozen wordt om op een tweede gesprek te komen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Het allerbelangrijkste is om een goede eerste indruk achter te laten. Om dat voor elkaar te krijgen zal enige voorbereiding nodig zijn. Gelukkig is Linden-IT er om jou deze ronde huppelend door te laten komen.

Het bedrijf en de sfeer

Voordat je op een eerste gesprek komt doe je er goed aan om jezelf even in te lezen over het desbetreffende bedrijf. Waar staat het voor? Waar houdt het zich mee bezig? Vaak kan je ook informatie vinden over de sfeer van het bedrijf. Zo zorg jij ervoor dat je niet met een mond vol tanden zit op het moment dat jouw misschien wel toekomstige baas een vraag stelt.

Let op je uiterlijk

Om een goede eerste indruk te maken is het natuurlijk belangrijk om er netjes en verzorgd uit te zien. Op het moment dat je het bedrijf onderzoekt krijg je vaak al een idee over de sfeer. Is het erg formeel of vrij casual? Zo kan jij je kledingkeuze aanpassen hierop aanpassen. Wat altijd belangrijk is, is dat je kleding schoon is, je niet te veel sieraden draagt en een eventuele baard netjes geschoren hebt.

Voorbereiding op het gesprek

Naast dat je bedrijfskennis hebt en er netjes uitziet, is verdere voorbereiding cruciaal. Om een goede eerste indruk te maken op jouw toekomstige baas, moet jij laten zien dat jij weet waar je het over hebt. Lees je dus goed in over de functie. Daarnaast zijn er een aantal dingen die je mee moet nemen. Denk hierbij aan: 2 kopieën van jouw CV, een notitieblok en natuurlijk een grote glimlach!

Iedereen ervaart een eerste sollicitatiegesprek anders. Wanneer je een goede eerste indruk wilt maken, kan dat zenuwen opleveren. Toch is er geen reden om je zorgen te maken. Jouw gesprekspartner wil jou enkel leren kennen, dus probeer kalm te blijven. Loop naar binnen met een glimlach en begin met een stevige handdruk. Succes!

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!