Hoe word ik ITIL gecertificeerd?

Geplaatst op 27-09-2018

ITIL is een bekend begrip binnen de ICT-wereld. ITIL is ontwikkeld voor iedereen die zich bezighoudt met beheer en exploitatie van de ICT-infrastructuur en het leveren van ICT-services. Vele werkgevers verwachten van je dat je ITIL-gecertificeerd bent.

Wat is ITIL®?

ITIL, ook wel Information Technology Infrastructure Library is genoemd, is in de jaren 80 ontwikkeld door de Britse overheid, naar aanleiding van de groei in de ICT-wereld. ITIL is slechts een framework met een reeks best practices, gericht op de verbetering van de klanttevredenheid en productiviteit. Met andere woorden: richtlijnen die aangeven hoe een IT-dienstverlener het best kan garanderen dat haar klanten de producten en diensten krijgen die zij verlangen.

Vier verschillende niveaus

Binnen de certificering van ITIL worden vier niveaus onderscheiden (Foundation, Intermediate, Expert en Master). De meeste vacatures stellen Foundation Level als minimale eis. Deze certificering is van toepassing op iedereen die ook maar iets met Servicemanagement te maken krijgt en inzicht wil krijgen in de basisprincipes en terminologie van ITIL. In principe geldt dat dit niveau van toepassing is voor vrijwel elke medewerker in een IT organisatie die (deels) gebruik maakt van ITIL.

Voordelen

Enkele voordelen van een ITIL-certificering zijn:

  • ITIL staat goed op je cv
  • Veel gevraagd in vacatures
  • ITIL-certificering is wereldwijd erkend
  • De IT-service is van hogere kwaliteit

ITIL-gecertificeerd zijn kent dus vele voordelen. Met een ITIL-certificaat opzak zet je een stap in je ICT-carrière. Maar hoe word je ITIL-gecertificeerd?

Trainingen en zelfstudie

Doormiddel van trainingen en/of zelfstudie kan je binnen een aantal dagen ITIL-gecertificeerd zijn. Via leren uit een boek, een online cursus en proefexamens bereid jij je goed voor.

Examen en slagen

Eenmaal goed voorbereid? Dan kan je bij ons examen doen. Je hoeft dus niet naar een officiële examenlocatie. Het examen bestaat uit een aantal standaard onderwerpen. Er wordt verschil gemaakt tussen kennis hebben en letterlijk tot in detail weten waar het overgaat. Servicemanagement, het ITIL-levenscyclus, algemene concepten en definities, belangrijke principes en modellen, processen en rollen zijn onderwerpen die aan bod komen tijdens het examen.

Ben je ook geslaagd? Gefeliciteerd! Wij overhandigen je het ITIL-certificaat.

Wil je meteen aan de slag? Deze video is een goed begin!

https://www.youtube.com/watch?v=vp2wfoVRMDE

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!