How to, omscholen naar IT-professional

Geplaatst op 14-11-2023

Hoe kan jij je snel omscholen naar IT-professional?

Heb je geen achtergrond in de IT, maar wil jij graag aan de slag als IT-professional? Daar helpen we je bij! Voor alle ambitieuze professionals zijn er veel mogelijkheden om je snel om te kunnen scholen naar een IT-professional. Lees hier een aantal stappen die je kan ondernemen om een succesvolle carrière te beginnen in de ICT.

Stap 1: Bepalen welke expertise bij je past

Voordat je begint met omscholing, is het belangrijk om te kijken welke expertise binnen de IT jou interesseert. Denk na over wat je leuk vindt en waar je meer over wil leren. Wil je bijvoorbeeld werken als applicatiebeheerder, cybersecurityspecialist of systeembeheerder? Door een specifiek doel voor ogen te hebben, kun je gerichter kijken over welke vaardigheden je meer kan gaan leren.

Stap 2: Tijd om te gaan leren!

Nu je weet welke richting je wilt inslaan, is het tijd om meer te weten te komen over deze expertise. Doe uitgebreid onderzoek naar verschillende aspecten van de IT-industrie, zoals programmeertalen, netwerken, cloud computing en databasemanagement. Er zijn veel onlinebronnen beschikbaar waarop je gratis tutorials en cursussen kunt vinden. Enkele populaire platforms zijn Coursera, Udemy en Codecademy.

Stap 3: Volg een opleiding

Hoewel zelfstudie nuttig kan zijn, kan het volgen van een opleiding je vaardigheden naar een hoger niveau tillen en je carrièrekansen vergroten. Wij bieden verschillende opleidingen aan op onze academy voor IT-professionals. Deze programma’s bieden gestructureerd onderwijs en tillen je kennis naar een hoger niveau.

Stap 4: Doe praktijkervaring op

Naast het opbouwen van theoretische kennis is ervaring in de praktijk ook erg belangrijk! Dit kan variëren van het ontwikkelen van een eigen website tot het bijdragen aan open-sourceprojecten of deelnemen aan hackathons. Door praktisch werk te doen, kun je niet alleen je technische vaardigheden verbeteren, maar ook ervaring opdoen die aantrekkelijk is voor potentiële werkgevers.

Stap 5: Opbouwen van een netwerk en aan de slag

Netwerken is een belangrijk aspect van elke carrière, ook in de IT-sector. Het bezoeken van evenementen, meet-ups en workshops zijn de perfecte kansen om waardevolle connecties te leggen met andere IT-professionals. Na al de stappen te hebben doorlopen is het tijd om te solliciteren! Wij helpen je bij dit proces door een passend project voor je te vinden dat past bij jouw competenties.

Stap 6: Blijven ontwikkelen

De IT-sector is voortdurend in beweging, dus het is belangrijk om jezelf voortdurend bij te scholen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. Blijf leren door middel van onze onlinecursussen, workshops en certificeringen.

Benieuwd naar jouw IT carrierplan? Meldt je dan nu aan!

Aanmelden

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!