Een humane, natuurlijke en milieuvriendelijke helpdesk

Geplaatst op 20-01-2017

In ons onderzoek naar het gebruik van service center tools hebben wij onderzocht welke tools momenteel het meest gebruikt worden. Mocht je deze gemist hebben, hij is hier nog steeds te downloaden. In het kader van dit onderzoek hebben wij eerder een interview met TopDesk gehad. Dit keer sprak ik met oprichter en CEO van CBA, leverancier van o.a. ServiceDeskPlus. Verschillende onderwerpen komen aanbod. Waaronder zijn visie op de toekomst van de helpdesk.

Even voorstellen

Dit is Andre, 62 jaar met een duidelijke passie voor ICT. Daarnaast is racen altijd een grote hobby gebleven. Andre heeft ook een opleiding in de technische automotive afgerond. Hier had hij voor gekozen omdat hij zijn eigen garage en electronica bedrijf wilde oprichten. Dit was een enorme investering. Daarnaast veranderde de plannen al snel toen hij benaderd werd voor een functie bij IBM. Hier kon hij toentertijd meer geld verdienen dan in zijn eigen bedrijf. Die keuze was dus makkelijk gemaakt. Na zijn IT avonturen bij IBM en andere bedrijven heeft hij een investering gedaan in een ander organisatie, dit was niet geheel verlopen als van tevoren gedacht. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel, want vanaf dit moment is hij voor zichzelf begonnen. En nog succesvol ook!

Wat doet CBA precies?

CBA is de distributeur in de Benelux van de verschillende Manage Engine producten. Manage Engine is onderdeel van Zoho Corp, dit is van origine een Amerikaans bedrijf maar zit momenteel in India. Met meer dan 4000 fte is dit één van de grootste onafhankelijke software bouwers in India. Naast het leveren aan 3 van de 5 uit de fortune 500 bedrijven, zijn zij ook succesvol in het grotere MKB segment. CBA zelf is een club van +10 Senior IT’ers, ex ICT-managers of directeuren met ontzettend veel ICT-ervaring. CBA heeft een grote poel van Value Added Resellers met ieder zijn eigen specialisme, zoals SAP, Oracle, AS400, MS-Sqlserver, inhuurkrachten, security compliancies etc.

Hoe is jullie positie in de markt van service center tools?

ServiceDeskPlus is één van de onderdelen van Manage Engine IT toolset. Volgens Andre is dit de meest complete ICT helpdesk tool die er op het moment is. In de Benelux gebruiken veel grote organisaties dit systeem. Deze complete IT helpdesk zorgt voor een groot concurrentievoordeel. Toch komen zij TopDesk in Nederland wel vaak tegen op bepaalde onderdelen. Dit komt omdat zij goede koppelingen hebben met Nederlandse producten. Daarnaast werken voornamelijk grote bedrijven met ServiceDeskPlus, als spil in hun ICT, met allerlei ICT tooling software. Deze markt is een stuk kleiner in Benelux, dus is het marktaandeel moeilijk te vergelijken.

De helpdesk van de toekomst

Wat zijn de plannen voor de toekomst? Andre moest wat lachen om deze vraag, ‘’ik ben 62.’’ Maar dat betekend niet dat hij stil zit. Het liefst zou hij zijn bedrijf overdragen aan de juiste persoon en zelf meer bezig zijn met het ontwikkelen van een betere helpdesk. Hij wil een natuurlijke, duurzame, milieuvriendelijke en humane helpdesk ontwikkelen. Ontzettend interessant, maar wat houdt dit in? Het idee is geen toetsenborden en muizen en meer natuurlijke materialen gebruiken op de helpdesk. Met andere woorden zo min mogelijk plastic en draden. Maar denk ook aan zuurstof afgevende planten en het verminderen van het energie verbruik. Ook moeten helpdeskmedewerkers meer bewegen en betere voeding krijgen op werk. Het idee van meer natuurlijk beweging en betere voeding is ontwikkeld samen met een bijzondere personal trainster. Goede voeding en oefeningen worden bij CBA momenteel al toegepast. Benieuwd hoe dit werkt? CBA geeft hier ook trainingen in. Neem voor meer informatie contact op met CBA.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!