Interview met een applicatie trainee

Geplaatst op 30-08-2022

Ben jij opzoek naar een nieuwe uitdaging of stap in een andere richting binnen jouw IT carrière? Dan kan een traineeship in applicatiebeheer zomaar iets voor jou zijn! De wereld van applicatiebeheer biedt vele mogelijkheden en kansen. Daarom kan het volgen van een traineeship in deze richting een mooie kans zijn om je horizon te verbreden of om je juist verder te verdiepen in de IT. Maar wat is er nou eigenlijk zo leuk aan een traineeship? En waarom zou je kiezen voor een traineeship bij Linden-IT? Wij vroegen het aan een van onze nieuwste trainees.

Als functioneel applicatiebeheerder moet je al flink wat weten over IT. Hoe heb jij deze kennis opgedaan?

Ik was als kind al veel bezig met computers. Daarnaast houd ik van puzzels en spelletjes waarbij je problemen moet oplossen. Ook heb ik mijzelf de basis van coderen aangeleerd door het kijken van YouTube filmpjes. Dit vormde voor mij toen de perfecte combinatie tussen computervaardigheden en het puzzelen. Zo ben ik door mijn interesses een IT studie gaan volgen in Eindhoven. Vervolgens ben ik via een aantal zijpaden een datacenter in gerold. Hier heb ik mijn IT skills in een aantal jaar flink kunnen uitbreiden en verbeteren.

Waarom besloot jij jezelf extra te verdiepen in applicatiebeheer?

Na een tijdje te hebben gewerkt in het datacenter kwam ik erachter dat ik de uitdaging toch wel miste waardoor ook mijn motivatie achteruit ging. Ik had dus een nieuwe impuls nodig.  Ik ben erg sociaal en haal energie uit het samenwerken met of direct werken voor andere mensen. Ik vind het leuk om tussen de mens en techniek in te zitten. Ook vind ik het belangrijk om jezelf altijd te blijven ontwikkelen en is het leuk om steeds weer nieuwe dingen te leren. Zo heb ik ervoor gekozen om de verdere verdieping te zoeken in applicatiebeheer

Hoe ben je bij Linden-IT gekomen?

Ik was al bekend geraakt met Linden-IT op de Carrièrebeurs.  Alleen zat ik toen nog bij mijn vorige functie. Later, toen ik wel opzoek was naar iets nieuws, heb ik een profiel aangemaakt op ICTer gezocht. Mijn profiel viel blijkbaar op want ik werd al vrij snel gebeld met de vraag of ik interesse had in een traineeship bij Linden-IT. De dame aan de lijn heeft mij toen alle ins and outs van het traineeship uitgelegd. Ze heeft geduldig al mijn vragen beantwoord. Dit gaf mij gelijk al vertrouwen in Linden-iT

 Waarom heb je uiteindelijk gekozen voor een traineeship bij Linden-IT?

Zoals gezegd was ik toe aan een nieuwe stap in mijn carrière. Deze stap wilde ik nemen door mijzelf verder te ontwikkelen en iets nieuws te leren. De combinatie tussen het verder gaan met mijn carrière en ondertussen bijleren sprak mij hierin erg aan in het traineeship. Door het volgen van een traineeship in plaats van een losse cursus of opleiding komt mijn carrière niet stil te staan. Ik kan echt “on the job” bijleren. Zo maak ik het leven als applicatiebeheerder direct echt mee. Daarnaast is het voordeel natuurlijk ook dat je wel blijft verdienen tijdens het leren en werken.

Hierin sprak Linden-IT mij aan door de persoonlijke benadering die zij geven. Je voelt je gelijk echt deel van de IT-professionals en niet zomaar een nummertje wat het traineeship volgt. Zo zorgen ze altijd dat je niet verder dan een uur zult hoeven reizen naar je toekomstige werkplek en bieden ze de mogelijkheid tot het krijgen van een leaseauto. Ze denken met je mee en kijken wat het beste bij jou past. Ook bieden ze een fijn assortiment aan extra trainingen en cursussen aan. Deze vinden soms thuis en soms op het kantoor van Linden-IT plaats. Dit vond ik een fijne afwisseling. Na alle kennis die ik heb opgedaan bij de eerste maand trainingen kan ik vol zelfvertrouwen gaan beginnen aan een fijn, nieuw project. Ik voel mij goed voorbereid en heb de juiste skills en tools om aan de slag te gaan buiten de vertrouwde muren van Linden-IT.

Welke skills heb je volgens jou nodig binnen applicatiebeheer?

Je moet in ieder geval al ervaring en affiniteit hebben met IT. Dit kan zijn in de vorm van een WO of HBO studie of een flinke dosis IT werkervaring na het afronden van een andere studie. Verder denk ik dat je ervan moet houden om problemen op te lossen. Je moet dus altijd opzoek zijn naar een oplossing of verbetering en hier ook echt de lol van inzien. Ook moet je secuur kunnen werken en misschien zelfs wel een beetje een perfectionist zijn. Zelf ben ik van mening dat het ook helpt als je communicatief vaardig bent. Zodat je kan zorgen dat je altijd op een lijn ligt met je opdrachtgever. Maar dit kan je natuurlijk ook als een uitdaging zien en juist verder ontwikkelen op een project. Verder is het gewoon belangrijk dat je er van houdt om het leven voor een ander een stukje makkelijker te maken doordat jij zorgt voor altijd goed werkende applicaties.

Zou je het traineeship aanraden?

Zeker! Aan zowel starters die net hun WO of HBO studie hebben afgerond en pas een aantal jaar werkervaring binnen de IT hebben als ITers die al jaren ervaring hebben maar opzoek zijn naar een nieuwe uitdaging op spannende volgende stap. Het traineeship is echt een mooie kans om je skills te vergroten en tegelijk aan je carrière te blijven werken. Daarnaast kan Linden-IT echt goed kijken wat er bij jou past en zorgen dat jij ook over een tijdje op een leuk, nieuw project zit!

Overtuigd? Solliciteer snel en wie weet zien wij jou terug in onze volgende groep applicatie traineeships.

Heb je toch nog wat vragen of wil je meer informatie krijgen over het traineeship? Neem dan direct contact op. Of neem een kijkje naar onze openstaande vacatures en traineeships

Toe aan applicatiebeheer binnen jouw organisatie? Kijk snel naar onze beschikbare IT professionals die klaar staan om voor jou aan de slag te gaan.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!