Graag stellen wij u voor aan Omar; een energieke, zeer communicatief vaardige professional uit Amsterdam! Met een mooie afgeronde opleiding en relevante ervaring in verschillende branches en omgevingen komt hij graag jullie team versterken. Zo heeft Omar ruime kennis en ervaring met het leveren van gebruikersondersteuning rondom Windows, Office 365 en remote support. Daarnaast hij heeft ervaring met verschillende methodieken en best practices, waaronder ITIL. Omar is een ontzettend gedreven en zelfstandige jongen, maar behoudt daarbij altijd zijn glimlach! Hij vindt het fijn om tijd te besteden met zijn familie tijd te besteden, te gamen of wat doen met zijn vrienden, zoals uitgaan en festivals bezoeken. 

Mikail is een enthousiaste en gemotiveerde professional met een passie voor IT. Met een MBO4 IT-opleiding en interessante, opgedane praktijkervaring een mooie aanwinst voor jouw IT-team. Mikail heeft klanten met uiteenlopende vragen en problemen geholpen, variërend van apparatuur die niet naar behoren werkte tot accountproblemen. Zijn vorige functie omvatte het aannemen en verwerken van incidenten, waarbij eindgebruikers binnen de gestelde SLA werden ondersteund. Verder werkte hij met Office 365, inclusief het aanmaken van accounts, beheer van shared mailboxen en het oplossen van mailproblemen. Het takenpakket omvatte ook het escaleren van incidenten, monitoren van materiaalstromen met behulp van Navision en Excel, bijsturen van monteurs, inclusief telefonisch contact met klanten voor reparatieafspraken van laadpalen. Buiten zijn werk en studie heeft Mikail verschillende hobby's, waaronder sporten, gamen en voetbal. Hij is een teamspeler en brengt deze teamgeest graag over naar zijn professionele leven.

Sociaal, ambitieus en leergierig zijn woorden die Melih als ervaren IT Support Engineer goed omschrijven! Met zijn sociale skills weet hij altijd op een nette en vriendelijke manier mensen te woord te staan en te ondersteunen. Hij heeft zijn MBO 4 Netwerkbeheer afgerond en de afgelopen jaren flink gewerkt aan het opbouwen van zijn IT-ervaring. Hij heeft brede kennis van Cloud-omgevingen, Azure AD, en netwerkbeheer. Melih toont graag initiatief en werkt efficiënt, strategisch en met een plan van aanpak. Met zijn sociale skills en technische expertise komt hij maar al te graag jullie team versterken!

Mick heeft waardevolle ervaring opgedaan bij Hirschmann Multimedia, waar hij diverse taken vervulde als Support Engineer. Hij beheerde de servicedesk door tickets aan te maken, meldingen door te zetten naar service engineers en opvolging te monitoren. Mick was ook betrokken bij SLA-opvolging, RMA-verzoeken en werkvoorbereiding voor engineers. Zijn proactieve houding werd getoond in het bijdragen aan de structurering van de servicedesk, het schrijven van handleidingen en het creëren van nieuwe workflows.

Daarnaast heeft Mick meer dan een jaar gewerkt als Support Engineer bij een internationale retailorganisatie, waar hij verantwoordelijk was voor het IT-beheer van meer dan 1200 winkels wereldwijd. Hij coördineerde ook het bestellen van hardware, internetlijnen en andere IT-gerelateerde zaken om ervoor te zorgen dat nieuwe winkels tijdig werden geopend. Mick staat bekend om zijn sociale vaardigheden en zijn vermogen om klanten te helpen en te adviseren bij hun IT-vraagstukken en problemen.

Dwayne is een vriendelijke, sociale jongen en echt een familiemens. Nadat Dwayne de traineeship met succes heeft afgerond bij Linden-IT was hij klaar om zijn kennis in de praktijk te brengen. Gedurende zijn opdrachten heeft hij eindgebruikers geholpen met 1e en 2e lijns IT gerelateerde vragen. Dwayne heeft ervaring op mogen doen als zowel servicedesk medewerker als werkplekbeheerder. Zo heeft hij nieuwe werkplekken uitgerold, migraties uitgevoerd en hardware gebruiksklaar gemaakt. Inmiddels heeft Dwayne al kennis van onder andere Office 365, verschillende hardware/software, Windows 8/9/10/11 en Microsoft Teams. In zijn vrije tijd speelt Dwayne graag gitaar en doet hij aan atletiek.

Bas is een hele toegankelijke en sociale ICT'er uit Heerhugowaard, die dingen snel oppakt en leergierig is. De ICT was voor hem een hele logische keus, aangezien dat altijd al een grote hobby van hem is geweest! Het afgelopen 1,5 jaar heeft Bas gewerkt bij de GGD als ICT Servicedeskmedewerker. Daar heeft hij gewerkt met Active Directory, MS Exchange, MS Authenticator. Ook heeft hij commando's uitgevoerd in CMD en Powershell en nieuwe laptops geïnstalleerd en geconfigureerd. Om te ontspannen is Bas graag te vinden in de stad, als hij daar aan het chillen is met zijn vrienden. Daarnaast is hij ook altijd in voor een potje gamen. Deze vriendelijke jongeman komt graag jullie team versterken!