Linden-IT Development: wat doet een Front-End Developer?

Geplaatst op 07-12-2021

Wanneer je denkt aan Software Development krijg je al snel een beeld van programmeurs die ingewikkelde, onbegrijpelijke codes typen waaruit vervolgens een ingenieus softwareproduct ontstaat. Dit is inderdaad een onderdeel hiervan, maar zeker niet het enige. Bij Software Development komen meerdere dingen kijken en ook bij Linden-IT hebben we veel verschillende functies binnen Software Development. Denk maar aan JavaScript Designer, Devops Engineer, Junior Developer en nog veel meer!

Hoe is het nu dan om te werken bij Linden-IT en wat kan je verwachten bij een project? Front-End Developer Romero vertelt je er alles over.

Development bij Linden-IT

Als Front-End Developer bij Linden-IT word je op leuke en technisch uitdagende projecten ingezet waar je veel kan leren. Bij elke nieuwe opdracht steek je weer iets anders op wat je verder kan helpen in je carrière. Daarnaast hecht Linden-IT veel waarde aan persoonlijk contact, begeleiding en ontwikkeling. Dit biedt verschillende kansen om te groeien als IT-professional zoals Microsoft certificeringen en cursussen in populaire JavaScript frameworks.

Project

Momenteel werk ik bij een Tech-bedrijf waar ik help met het opzetten van een portaal. Dit portaal moet ervoor zorgen dat de klanten veel makkelijker worden voorzien van informatie, hulp en ondersteuning bij de energietransitie. Het verdere verduurzamen van huishoudens staat hoog op de agenda en het bedrijf waar ik werkzaam ben – met alle aangesloten partners – helpen daar graag aan mee. Dat vergt natuurlijk wel een bepaald technisch vernuft.

De huidige omgeving

De huidige applicatie bestaat voor een groot deel uit ColdFusion Markup Language (CFML). Wegens meerdere performance problemen binnen de applicatie en energiescan tool, is besloten dat het CFML-platform grotendeels omgezet moet worden naar een Vue.js front-end met een Node.js backend. De applicatie zal langzamerhand compleet overgaan naar een full-stack JS-codebase, terwijl het huidige CFML-platform nog in gebruik is.

Aanpakken van het probleem

Het design van de huidige CFML-applicatie moest 1 op 1 overgenomen worden. Momenteel zijn er tientallen partners die gebruik maken van de volledige energiescan applicatie. Voor elke partner is een aparte CFML-template gemaakt. Na een hoop denkwerk en overleg met het Development team, kwamen we tot de conclusie dat het veel slimmer kon in Vue. De Tech-lead bedacht dat we met behulp van environment variables dit probleem konden oplossen om zo een codebase te hebben die veel minder repetitief is.

Ervaring

Dit was de eerste keer dat ik aan een dergelijk probleem heb gewerkt. Voor dit project bij Linden-IT had ik 1 jaar ervaring met Vue en nog nooit met TypeScript gewerkt. De keuze viel op TypeScript voor de applicatie om de code makkelijker te debuggen en leesbaar te houden. Gelukkig ben ik goed opgevangen door het team en krijgen we samen een hoop voor elkaar. Wij zijn nu midden in het proces om de applicatie goed werkend te krijgen. Het is super schaalbaar en veel makkelijker te onderhouden dan de CFML-applicatie met 40 templates. Het is de bedoeling dat in de Vue applicatie, op basis van een unieke partner ID, de juiste componenten met bijbehorende styles worden ingeladen en getoond. Het is soms best intimiderend, maar met zijn allen weten wij er altijd uit te komen.

De huidige Vue applicatie en werkwijze

Zelf heb ik de huidige CFML-applicatie overgezet naar een VueJS front-end. Er zijn verschillende koppelingen nodig om per unieke gebruiker de juiste data te tonen. Deze haal ik op met behulp van de Axios of Fetch API. Onder de motorkap van de energiescan tool worden nogal complexe berekeningen gedaan. Hierdoor ontkom ik er niet aan om voor sommige componenten en handeling meerdere requests te doen. Dat maakt het nog moeilijker om niet iedere keer weer requests te moeten doen om de juiste data op te halen uit API’s. Onze Tech-lead had wederom binnen no-time een slimme oplossing bedacht, wat in mijn eentje iets langer zou duren om voor elkaar te krijgen. Gelukkig vormen wij samen dan ook een team van slimme Developers die de code aan het refactoren zijn.

Linden-IT helpt je graag op weg met het realiseren van je ambities binnen de IT! Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Neem contact op

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!