Linden-IT ondersteunt organisaties op afstand

Geplaatst op 30-03-2020

De dienstverlening van veel organisaties wordt op dit moment anders ingericht, zo ook bij Linden-IT. Echter, is het werkelijk zo anders dan voorheen?

Linden-IT is gespecialiseerd in het inzetten van IT-professionals bij haar klanten. Een groot onderdeel van deze dienst is natuurlijk een persoonlijke kennismaking tussen kandidaat en opdrachtgever. Daar waar veel organisaties dit nu online doen, vinden deze gesprekken bij Linden-IT momenteel zowel telefonisch, online als persoonlijk plaats. Sinds de oprichting van Linden-IT in 2016 werd de mogelijkheid voor een online kennismaking al aangeboden. Er werd echter nog minimaal gebruik van gemaakt.

Efficiëntie

Een online kennismaking is niet veel anders dan een gesprek op locatie. Het enige verschil zit hem in de afstand. Voor de rest blijft het gesprek inhoudelijk hetzelfde. Door niet meer te hoeven reizen naar andere locaties houd je meer tijd over. Efficiënt werken is voor iedereen van belang, het is beter voor het milieu, kostenbesparend en tijdbesparend.

Software

Voor het voeren van een intakegesprek op afstand heb je tegenwoordig geen moeilijke software meer nodig. Vele diensten bieden hun applicaties ook online aan. Linden-IT gebruikt voor de intakegesprekken Skype, Teams of Google Hangouts. Door simpelweg een linkje aan te klikken, kan je deelnemen aan een videochat. Het delen van een scherm om het CV in te kijken of er samen door heen te lopen is ook erg makkelijk. Linden-IT gebruikt hiervoor bijvoorbeeld Surfly. Hierbij wordt niet het hele bureaublad gedeeld echter alleen een PDF in een webbrowser.

Voorbereiding

Bij de voorbereiding op de kennismaking versturen we de uitnodiging naar de klant met daarin de videochatlink. Afhankelijk van de wensen kan er gekozen worden voor de tool die het best aansluit op de omgeving van de opdrachtgever.

Gesprek

Onze accountmanager is op afstand natuurlijk ook bij het gesprek aanwezig om eventuele vragen nog met de opdrachtgever te bespreken. Het draait echter om de kennismaking tussen de kandidaat en de opdrachtgever. Een videogesprek vertelt meer dan alleen een cv en de opdrachtgever krijgt een goed beeld van de kandidaat.

Aan de slag

Als er vanuit de klant positief bericht komt en de IT-professional mag starten, is er zelfs de mogelijkheid om de ICT’er op afstand in te werken. Over dit onderwerp hebben we onlangs een blog geschreven. Ook sollicitatiegesprekken voert Linden-IT veilig op afstand.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!