Marktleider TOPdesk: ”Wij leren ook van nieuwe organisaties”

Geplaatst op 21-10-2016

Vorige maand hebben wij bij Linden- IT een onderzoek uitgevoerd onder het gebruik van service center tools in Nederland. Mocht je deze gemist hebben, download hem hier. Uit ditzelfde onderzoek is gebleken dat TOPdesk de marktleider van Nederland is. Goede reden voor een interview. Wij spraken met Jeroen Silvius over het succes van TOPdesk.

TOPdesk

Even kennis maken: Jeroen Silvius leidt één van de 5 consultancy teams binnen TOPdesk. Na zijn studie Intercultural Communication, startte hij in 2008 als managementconsultant bij TOPdesk. Na verschillende functies te hebben beoefend is hij doorgegroeid naar waar hij vandaag de dag zit. Volgens Jeroen is dit de normale gang van zaken. De meeste werknemers die bij TOPdesk instromen zijn hoogopgeleide starters en blijven over het algemeen voor langere tijd in het bedrijf werken.

TOPdesk in Nederland

Met zo’n 3000 klanten in Nederland en een marktdekking van ongeveer 30% is TOPdesk de marktleider op het gebied van servicemanagement. Maar waar komt dit succes vandaan? TOPdesk heeft een groot concurrentievoordeel. Waar de concurrentie vaak gespecialiseerd is in een niche is TOPdesk gespecialiseerd in zowel ICT, FM en HR. Daarnaast heeft dit volgens Jeroen te maken met hun jarenlange ervaring in de servicemanagementsoftware. Als Nederlandse partij met een Nederlands supportteam hebben zij een betere waardering t.o.v. de buitenlandse concurrentie. Ook wordt er direct ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen. De software is altijd vernieuwend, goed en gebruiksvriendelijk. De behoeftes van de klant staan centraal en feedback wordt toegepast aan de producten. Dit maakt het mogelijk om continue te blijven verbeteren en groeien.

In Nederland heeft TOPdesk zijn succes te danken aan goede en langdurige relaties met klanten. Met een gemiddelde klanttevredenheid score van een 8,4 is het duidelijk dat de service en software van TOPdesk op hoog niveau is. Onder deze klanten vallen voornamelijk grote organisaties van 250 tot 1000 geautomatiseerde werkplekken. Een belangrijke doelgroep voor TOPdesk is de ondersteuning van MSP’s.

Uitbreiding

Door de goede prestaties in Nederland kon een internationale uitbreiding niet uitblijven. De afgelopen 10 jaar zijn zij bezig geweest om de producten van TOPdeskop de kaart te zetten. Met kantoren in 10 verschillende landen zijn zij goed op weg. Toch komt het grootste succes nog steeds van eigen bodem, 70% van de huidige klanten komt uit Nederland. Als marktleider ziet TOPdesk overal kleinere bedrijven opduiken die de markt proberen te betreden. Volgens Jeroen is dit ontzettend leerzaam. Hij vindt het leuk om te zien dat er zoveel nieuwe partijen op de markt komen. ‘’Deze bedrijven zitten vol met nieuwe ideeën waar wij ook weer van leren.’’

Na dit succes zijn we natuurlijk wel benieuwd naar de toekomst plannen. De focus ligt meer en meer op het gebied van expertise over het verbeteren van dienstverlening. Met hun consultants leveren zij diensten zoals (proces)verbeteringstrajecten & interim opdrachten. Een goede relatie met de klant is daarbij net zo belangrijk als het werven van nieuwe klanten.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!