Microsoft Azure ISO-gecertificeerd

Geplaatst op 08-01-2020

Patiëntengegevens en ECD’s (Elektronische Cliënten Dossier) zijn gegevens die je juist niet met iedereen wil delen. Sterker nog: dit is verboden. Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit houdt in dat de patiënten klanten toestemming moeten geven over wie er toegang heeft tot hun persoonlijke gegevens. Ook heeft de klant recht op opvraging van hun eigen gegevens en om te weten wie erbij kunnen.

Dit geldt niet alleen voor de zorgsector maar voor alle sectoren. Bij een vermoeden van een datalek heeft de organisatie al een meldplicht dat er mogelijk data is gelekt. Zie hier de gevolgen als je niet voldoet aan AVG. Op dit moment voldoet niet ieder ECD-programma aan deze ISO 27001 standaarden.

Met de komst van de AVG wordt ISO 27001 informatiebeveiliging naar een hoger niveau getild. Een datalek moet verplicht worden gemeld aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Daarnaast worden eisen gesteld aan interne procedures voor datalekken, het verwerken van persoonsgegevens en de privacyverklaring van organisaties.

Azure voldoet aan deze ISO’s, the International Organization for Standardization

Azure Information Protection (AIP) is een handig hulpmiddel dat je hierbij kan helpen.

Het beschermen van Data en tevens het classificeren van alle data in de Cloud
De mogelijkheid om onlinedata terug te trekken indien nodig
Het slimmer delen van documenten zodat externe partijen wel kunnen bewerken en lezen van documenten maar niet kunnen doorsturen
Data Loss Prevention (DLP)

Bescherming tegen ongewenst verlies van belangrijke data
Bescherming tegen Ransomware Attack
Het versterken van mobiele data beveiliging, zoals bij een implementatie van Bring Your Own Device (BYOD)
Het beschermen van data op Cloud Systemen
Intrusion Detection System (IDS)

Kan aangeven als iemand die geen rechten heeft bij de data probeert te komen
De ISO-certificeringen worden ieder jaar door een onafhankelijke, externe, geaccrediteerde certificatie-instelling getoetst bij Microsoft. Het certificaat toont aan dat zij aan alle internationale wetgevingen voldoen omtrent het verwerken van gegevens. Een absolute noodzaak in dit tijdperk.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!