Migreren naar Office 365

Geplaatst op 16-04-2020

Vorig jaar hebben we een kennissessie georganiseerd met bijbehorende blogs over de migratie van een on-premise omgeving naar Office 365. Omdat deze zo goed ontvangen is, willen deze nog een keer met jullie delen. De hele migratie bestaande uit 4 blogs met de onderwerpen: de voorbereiding, uitvoering, nazorg en de checklist. In dit bericht hebben we de 4 artikelen op een rijtje gezet met elk een korte omschrijving.

Deel 1: de voorbereiding

In de eerste blog word je meegenomen bij de voorbereiding op de migratie naar Office 365. Door de inventarisatie, bepalen van je scope (projecteisen) en een checklist ben je goed voorbereid op de migratie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de 10 jaar oude e-mailgeschiedenis migreren naar de cloud niet nodig is. Dit kan dan buiten de scope vallen.

Deel 2: de uitvoering

Voor de tweede blog staat de uitvoering centraal. In de blog worden meerdere soorten migraties besproken waaronder de Hypbride-, Cutover-, IMAP-, stage- en gefaseerde migratie met elk de verschillende voor- en nadelen.

Deel 3: de nazorg

In deel 3 wordt de nazorg behandeld. Na de uitvoering wordt er aandacht besteed aan het nagaan van alle functionaliteiten (applicaties en data) en waar mogelijk ook verbetering toegepast. Applicaties of data die niet worden gebruikt, kunnen naderhand alsnog worden verwijderd.

Deel 4: de complete checklist

De complete checklist voor de migratie van een on-premise omgeving naar Office 365 is te vinden in de laatste blog. Het is nuttig om deze te raadplegen zodat je tijdens de uitvoering van een migratie geen verassingen tegenkomt.

 

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!