People as a service

Geplaatst op 07-07-2020

In deze tijd is alles gebaseerd op AAS. Software, infrastructuur, platform… maar waar zijn de mensen? Eigenlijk is detachering altijd al People as a Service. De behoefte van de klant om mensen in te zetten bij projecten, als tijdelijke ondersteuning of voor uiteindelijk vast via een deta-vast constructie is de invulling die hieraan wordt gegeven.

Human Capital

Het menselijke kapitaal is van wezenlijk belang binnen organisaties. De juiste kennis, sociale vaardigheden, persoonlijkheidskenmerken en gewoonten in werk zorgen voor toegevoegde economische waarde binnen je organisatie. Investeren in menselijk kapitaal is dan ook van cruciaal belang, met name het ontwikkelen van kennis en vaardigheden.

Binnen de ICT-sector ligt dit vaak voorhanden. De ontwikkelingen op het gebied van producten en software gaan vrij snel en dient altijd bijgehouden te worden. De vaardigheden om deze kennis in de praktijk te brengen zijn over de afgelopen jaren vrij sterk veranderd. De servicegerichtheid van ICT-professionals speelt een steeds grotere rol en is in de functie van servicedeskmedewerker tot systeembeheerder en van Developer tot aan projectmanager van groot belang.

Makkelijk en snel schakelen

Vacatures in de ICT stonden de afgelopen jaren steeds langer open. Daar waar er een tekort is aan de juiste mensen zie je dat steeds hoger oplopen. De ICT is één van de branches waarin dit zeker het geval is geweest en nog steeds blijkt te zijn. Het gaat hierbij dan ook om de juiste mix binnen het menselijke kapitaal waarbij kennis erg belangrijk is, maar de overige kenmerken, zoals de sociale vaardigheden in een dienstverlenende markt, ook. Recruitmentbureaus, uitzendbureaus, detacheringsorganisaties en consultancy bedrijven spelen hier goed op in door hun focus te leggen op het vinden van de juiste mensen voor hun opdrachtgevers. Voor opdrachtgevers een manier om niet de kosten en tijd kwijt te zijn aan het zelf vinden en selecteren van de juiste mensen. Zogezegd dus: People as a Service. Door het uitbesteden van deze werkzaamheden wordt aan de ene kant wat bespaard, terwijl de kosten voor het inhuren van iemand niet altijd duurder hoeven te zijn dan zelf iemand aannemen. Wil je dan toch een IT-professional in vaste dienst dan is de flexibiliteit er om uiteindelijk iemand in dienst te nemen. Dit is vooral bij detachering- en uitzendbureaus het geval.

Voordelen van People as a Service

Als je specifiek kijkt naar detachering dan is het gemak van een one-stop-shop een groot pluspunt. Het feit dat je niet alles voor een personeelslid hoeft te regelen, zoals opleidingen, certificeringen, verzekeringen, auto’s, ziektekosten, salarisadministratie en zo verder, scheelt een opdrachtgever al snel duizenden euro’s op jaar basis. Tel daarbij de initiële wervingskosten en tijd om iemand te vinden bij op en de medewerker in detacheringsconstructie komt misschien net iets duurder uit. Weegt dit op tegen de risico’s van bijvoorbeeld ziekte, een financieel economische dip of onzekerheid? Dat is in deze tijd ook zeker wat waard.

Wilt u ook gebruik maken van de mogelijkheden van detachering? Of eens kijken hoe dit een kostenbesparende manier is van het werven van nieuw kapitaal?

Lees hier meer over detachering of wilt u echt gebruik maken van flexibiliteit, lees dan over onze Flex-IT-Support propositie.

Neem contact op met een accountmanager in uw regio.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!