Serie: Beter werken – je werkplek

Geplaatst op 15-12-2020

Gisteren hebben we weer met zijn allen gekeken naar de toespraak van Mark Rutte. Een strengere lockdown is op dit moment van kracht. We zullen voorlopig dan ook nog veel moeten thuiswerken.

In deze blog willen wij benadrukken hoe belangrijk het is dat je zorgt voor een prettige en goed ingerichte werkplek thuis maar uiteraard ook op kantoor.

Hierbij dan ook een aantal tips voor het inrichten van je werkplek en het thuiswerken in het algemeen.

Nicole neemt ons mee in een reeks blogs ‘beter werken’ door middel van een aantal actuele arbeidsthema’s. Als preventiemedewerker heeft zij het welzijn van onze medewerkers in het vizier en zal zij een aantal praktische tips met ons delen voor het optimaliseren van jouw werkweek.

Tip 1: Zorg dat je goed achter je werkplek zit

Zorg ervoor dat je rechtop in je stoel zit en dat je voeten plat op de grond staan. Je knieën en heupen staan in een hoek van 90 graden.

Zorg ervoor dat je onderarmen op je tafel of stoelleuning rusten in en hoek van 90 graden.

Is je tafel te hoog? Ga dan op een kussen zitten zodat je alsnog een goede werkhouding kan aannemen.

Tip 2: Plaats je beeldscherm op de juiste hoogte

Het bovenste deel van je beeldscherm moet op ooghoogte staan en je beeldscherm moet een armlengte van je af staan. Staat je beeldscherm niet op ooghoogte en is deze niet in hoogte verstelbaar? Gebruik dan bijvoorbeeld boeken of de ouderwetse pakken printpapier om de gewenste hoogte te bereiken.

Tip 3: Zorg dat de randapparatuur op de juiste wijze is aangesloten

Zorg ervoor dat je toetsenbord platligt. Plaats je toetsenbord en muis dicht bij je lichaam.

Tip 4: Zorg voor afwisseling

Het is belangrijk om niet continu in dezelfde werkhouding te zitten. Heb je een vergadering of moet je bellen? Probeer dit eens staand te doen. Wissel daarnaast je werkzaamheden af. Maak bijvoorbeeld belblokken en wissel dat af met taken waarbij je veel moet lezen.

Tip 5: Zorg voor voldoende beweging

Het is belangrijk om beeldschermwerk regelmatig te onderbreken. Hou korte pauzes en loop regelmatig even weg van je werkplek. En maak tijdens je lunchpauze een wandeling!

Tip 6: Blijf in contact met je collega’s

We zitten met zijn allen in dezelfde situatie en het is dan ook fijn om hier af en toe eens met collega’s, familie of vrienden over te sparren. Maar het is ook zeker belangrijk om het zo nu en dan over andere onderwerpen dan werk te hebben. Zorg dan ook dat je voldoende contact houdt met je collega’s. Plan een leuke borrel in of wellicht kunnen jullie een leuke ‘online’ battle aangaan.

Uiteraard kun je ook altijd bij jouw collega’s van Linden-IT terecht!

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!