Software Development trends

Geplaatst op 07-04-2022

De complexiteit van Software Development blijft groeien en zal niet snel ophouden. Met de groei van nieuwe en geavanceerde technologie is er een grote verandering opgetreden in het landschap van Software Development. Des te meer reden om als bedrijf én Developer op de hoogte te zijn van de nieuwste trends. Om je hierbij te helpen, hebben wij een lijst samengesteld met de belangrijkste trends in Software Development die in 2022 en daarna leidend zullen zijn. Laten we snel een kijkje nemen!

Python

Python is de meest populaire programmeertaal met de grootste groei (19,0%) in de afgelopen 5 jaar. Omdat het een van de gemakkelijkste programmeertalen is om te leren, trekt Python steeds meer nieuwe IT’ers aan die het graag onder de knie willen krijgen. Python biedt Developers de mogelijkheid om complexe wiskundige processen, enorme data-analyse, machine learning en meer uit te voeren.

Python wordt vooral veel gebruikt voor het maken van complexe web- en app-ontwikkelingsapplicaties om te voldoen aan de nieuwe behoeften van bedrijven en hun klanten. Python staat algemeen bekend om het aanpakken van moderne softwarebehoeften en het bieden van een totaaloplossing voor webontwikkeling, mobiele ontwikkeling of bedrijfsprojecten.

Kunstmatige intelligentie voor verbeterde gebruikerservaringen

Kunstmatige Intelligentie (AI) is een van de meest populaire en snelst groeiende trends in Software Development die wordt gebruikt voor moderne en zeer innovatieve technologieën. Met de evolutie van kunstmatige intelligentie is er een grote verandering geweest in deep learning. Er wordt zelfs voorspeld dat AI een nóg grotere impact zal hebben op Software Development.

Kunstmatige intelligentie (AI) maakt gebruik van geavanceerde technologie voor het geven van nauwkeurigere voorspellingen over gebruikersgedrag, klantgegevens en menselijke psychologie. Van bedrijven wordt aangenomen dat ze AI gebruiken om voorspellingen te doen over het onderhoud van industriële machines, robotica of andere gecompliceerde systemen.

Wil je graag weten hoe het is om als Developer te werken met Artificial Intelligence? Lees onze blog waarin Fabian verteld hoe het is om AI Developer te zijn bij Linden-IT en waar hij zich vooral mee bezighoudt.

DevSecOps

Beveiliging zal helaas de grootste zorg blijven voor IT-managers. Tussen een toename van ransomware-aanvallen en het ontbreken van duidelijke grenzen voor organisatiegegevens, worden de gegevensprivacy meer dan ooit bedreigd. Dit leidde tot een grotere vraag naar DevSecOps, waar beveiligings- en compliancevereisten worden gevalideerd bij elke stap van de ontwikkelingslevenscyclus.

Met deze toenemende druk zien we dat CISO’s en CIO’s geleidelijk de voorkeur geven aan het creëren van nieuwe web- en mobiele apps op platforms die alle stadia van app-ontwikkeling en -levering voor elke nieuwe app beheren.

Het uiteindelijke doel is dat ontwikkelplatforms promotie maken en het voor ontwikkelteams gemakkelijk maken om veilige code te maken, uitgaande van een Zero Trust-beveiligingsmodel, in plaats van voornamelijk te vertrouwen op methoden voor beveiligingstests.

Wil je graag meer weten over DevSecOps? Lees onze blog hierover!

Low-Code & No-Code

Software Development wordt steeds complexer en de noodzaak om software sneller te leveren blijft groeien. Dit heeft Software Development teams onder constante druk gezet en nieuw talent terughoudend gemaakt om dergelijke hogedrukomgevingen te betreden. Precies om deze redenen zijn Low-Code en No-Code producten snel populair geworden op het gebied van Software Development.

Belangrijk is dat low-code en no-code tools en platforms nooit de daadwerkelijke codering in Software Development zullen vervangen – iemand moet ze ontwikkelen. Maar meer mensen stappen over op de voordelen die deze platforms met zich meebrengen.

Low-code en no-code opties kunnen namelijk worden gebruikt als aanvulling door de gebruikers in staat te stellen bepaalde delen van Software Development oplossingen te ontwikkelen, implementeren en beheren. Een ander voordeel? Het verlagen van de drempel om het softwareontwikkelingsveld te betreden en het helpen aantrekken van nieuw talent.

Linden-IT Developers heeft sinds dit jaar het Low Code Mendix traineeship gestart. Tijdens het traineeship word je in één maand tijd van zero to Mendix hero gebracht! Je zal binnen 1 maand de certificaten van Rapid Developer en Intermediate Developer behalen.


Developers moeilijk te vinden? Linden-IT Developers helpt je! Wij hebben jonge en ambitieuze professionals klaarstaan die graag hun kennis en expertise willen delen! Meer informatie over onze toppers? Neem contact op met Adelay Equabagergis of Sander Poeltuijn!

Ben je geïnteresseerd in programmeertalen en informatiesystemen? Heb je misschien al eens een game of app ontwikkeld omdat je dat zo leuk vindt? Of wil je heel graag leren hoe dat moet? Neem een kijkje bij onze Software Development vacatures en misschien hebben wij wel de baan voor jou!

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!