Specialisatie op ICT support en beheer loont

Geplaatst op 11-01-2019

Het vinden van ICT-personeel is tegenwoordig voor veel organisaties geen eenvoudige opgave. Toch slaagt detacheringsbureau Linden-IT erin om de juiste mensen te vinden voor ICT support- en beheersfuncties. “We doen niet aan sectorbinding, maar wel in specialistische dienstverlening”, vertelt Kirsty van Breemen, Account Manager in de regio Amsterdam.

“Er is veel vraag naar gedetacheerde ICT support- en beheerwerknemers, maar daarvoor moet je wel over de juiste mensen beschikken. Ze moeten niet alleen de juiste opleiding hebben, maar ook communicatief sterk zijn”, legt Van Breemen uit. Maar er zijn meer aspecten belangrijk bij en vinden en detacheren van de juiste mensen. “Reizen in de Randstad is natuurlijk best lastig, kost veel tijd en daarom is de match op reisafstand werknemer-opdrachtgever heel belangrijk. Een ander belangrijk aspect is de juiste prijs-prestatie verhouding. De kennis en ervaring moeten precies zijn afgestemd op de functie. Overgekwalificeerde medewerker raken snel uitgekeken op hun functie en zijn naar verhouding te duur”, stelt Van Breemen.

“Doorleren en doorgroeien is wat onze mensen willen. Dus helpen we ze met opleiden en het behalen van certificeringen”

– Kirsty van Breemen

Linden-IT beschikt over een grote groep medewerkers die over het algemeen een MBO-opleiding ICT-beheer hebben afgerond. Die zijn prima inzetbaar in support functies. Al werkend doen ze ervaring op en door te blijven studeren kunnen ze vaak doorgroeien naar werkplekbeheer en systeembeheer. “Doorleren en doorgroeien is wat onze mensen willen. Dus helpen we ze met opleiden en het behalen van certificeringen”, vertelt Van Breemen.

Het doet Van Breemen goed dat de klanten van Linden-IT het belang van goed opgeleide helpdesk- en systeembeheermedewerkers erkennen. “Ze vormen vaak het eerste aanspreekpunt binnen een organisatie. En als systeembeheerder los je problemen van anderen op en ben je voortdurend bezig met het optimaliseren van de omgeving.”

Reistijd is belangrijk

Van Breemen weet wel waar het succes van Linden-IT aan te danken is. “We willen dicht bij onze klanten zitten. Zo ken je de omgeving en de bedrijven beter. En we willen de reisafstand voor onze medewerkers beperken want dat zorgt waarschijnlijk voor een kortere reistijd. Er zijn weinig mensen die bij een eerste gesprek aangeven dat reistijd erg belangrijk is, maar onze ervaring is dat een reisafstand van een uur wel maximaal is.”

Die aanpak van Linden-IT blijkt heel goed aan te slaan bij klanten. “We groeien snel en hebben inmiddels al ruim 250 medewerkers in dienst die verdeeld zijn over onze vier regio’s met kantoren in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Den Bosch”, zegt Van Breemen.

Linden-IT verwacht snel verder te groeien door de behoeften van klanten goed in te vullen. Ook wordt aandacht besteed aan de opkomst van clouddiensten. De medewerkers worden daar ook op getraind. “We willen ook op dit gebied in de behoeften van onze klanten kunnen voorzien”, sluit Van Breemen af.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!