Top 10 Network Monitoring Tools

Geplaatst op 11-09-2019

Het beveiligen en monitoren van een netwerk is van groot belang. Met goede tools voorkom je bedreigingen en ongeplande storingen, zoals downtime. Networking Monitoring Tools bestaan al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw onder de naam van Simple Networking Monitoring Protocol. Met de protocollen WMI en Syslog is er meer vooruitgang geboekt. Deze protocollen detecteren sneller hardware en loggen daarbij de systeeminformatie. Vandaag de dag zijn de tools instaat om meer dan alleen te monitoren.

Maar welke Networking monitor tools zijn het meest geschikt? In de blog hebben we de 10 betere Network Monitoring Tools in een overzicht geplaatst die door PCMag onafhankelijk beoordeeld zijn. Tijdens de vergelijking is er gekeken naar functionaliteit, aantal toepassingen en gebruiksvriendelijkheid.

Top 10

  • LogicMonitor
  • Paessler PRTG Network Monitor
  • ManageEngine OpManager
  • Spiceworks Network Monitor
  • Datadog Cloud Monitoring
  • ConnectWise Automate
  • Ruckus Wireless ZoneDirector 1200
  • Idera Uptime Infrastructure Monitor
  • Ipswitch WhatsUp Gold
  • Vallum Halo Manager

Functies van Networking Monitoring Tools

Networking Monitoring Tools hebben vele toepassingen op het gebied van het monitoren van het lokale netwerk en cloud-oplossingen. Zo detecteert de applicatie aangesloten apparatuur en monitort deze. Het monitoren van dataverkeer in de cloud-omgeving gebeurt via API’s. Deze functionaliteit biedt de mogelijkheid gegevens uit te wisselen tussen diverse applicaties en/of lagen.

De fysiek aangesloten netwerkkaarten en apparatuur wordt in kaart gebracht. Met deze koppeling beschik je makkelijker over de status van een apparaat. Via deze tool kan er een analyse van het draadloze netwerk worden gemaakt. Er wordt dan gekeken welke devices slecht bereik hebben en waar de dekking niet 100% is. Zo kan er adequaat op ingespeeld worden.

Verder alarmeert de tool op het moment dat er een incident optreedt door het uitvallen van een device. Of als er een trend aanhoudt van incidenten, kunnen de juiste personen op het juiste moment gealarmeerd worden via onder andere e-mail, sms en telefoon. Ook is het bij een enkele mogelijk om role-based toegang te verlenen; toegang voor beheer verlenen aan gebruikers die er recht op hebben.

Overzicht

top-10-network-monitoring-tools-overzicht

Resultaten

In het overzicht van hierboven staan 10 verschillende Networking Monitoring Tools. Uit de vergelijking komt naar voren dat LogicMonitor en Vallum Halo Manager beide goed scoren op het gebied van de hoeveelheid functies. Zo hebben ze allebei de mogelijkheid om real-time te monitoren en te alarmeren zonder de tussenkomt van agents. Vrijwel alle tools kunnen on-premise worden gebruikt op de LogicMonitor en Datadog na. Voor de Software-as-a-Service-versie kan je het best Paessler PRTG Network Monitor, LogicMonitor, Datadog, ConnectWise Automate, Ipswitch WhatsUp Gold gebruiken.

Bij de vergelijking hebben er geen belangen gespeeld van derde partijen.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!