Top 11 Game-events 2019/2020

Geplaatst op 15-08-2018

Jaarlijks worden er tientallen game-events georganiseerd door computer spelontwikkelaars. Zij presenteren daar hun nieuwste games en spelconsoles voordat ze in de winkel verschijnen. Met de onderstaande top 10 game events kan jij je geluk niet op en blijf je op de hoogte van de laatste trends.

1. Gamescom
26 t/m 29 augustus 2019 | Keulen, Duitsland

Wil je ook de nieuwste games spelen voordat zij uitkomen? Tijdens het Gamescom event in Keulen, Duitsland is dat mogelijk. Deze mega grote beurs heeft meerde hallen met verschillende thema’s. Zo is er een hal voor cosplay, entertainment, kinderactiviteiten, zakelijke doeleinden en voor een fanshop

2. EGX
17 t/m 20 oktober 2019 | London, Verenigd Koningkrijk

Het grootste video-gamesevenement in het Verenigd Koninkrijk vindt plaats op 17 t/m 20 oktober in London.  Tijdens dit evenement kan je de nieuwste games spelen en blijf je op de hoogte van de laatste innovaties op het gebied van VR en E-sports. Wereldberoemde gameontwerpers geven presentaties over hun werk en is ruimte om je favoriete game-maker vragen te stellen.

3. FACTS
19 t/m 20 oktober 2019 | Gent, België

Ben je helemaal fan van comics en gaming? Dan is dit evenement op je lijf geschreven. Ook in 2018 zal FACTS ‘Your Belgian Comic Con’ zijn, de herberg van alles rond Fantasy, Animatie, Comics, Toys, Sci-Fi, Games en Cosplay. Met 30 succesvolle edities achter de rug, sinds 1993, zijn we nu nog meer gemotiveerd om van de 32e editie op zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2019 een waar fandomfestijn te maken, in Flanders Expo, Gent. Ontmoet de grootste sterren, ervaar geweldige wedstrijden en ontdek souvenirs van je favoriete franchise bij onze honderden exposanten. Kom erbij en wees welkom in de grootste geeky familie van de Benelux, met duizenden gelijkgestemden en honderden ervaringen. Waar wacht je nog op?

4. Firstlook Festival
5 en 6 oktober 2019 | Utrecht, Nederland

Dit terugkerende evenement in de Jaarbeurs in Utrecht is bij uitstek geschikt voor de hardcore gamer die op de hoogte wil blijven van de laatste trends en innovatie binnen gameland. Twee dagen lang is de Jaarbeurs een groot digitaal pretpark, met de nieuwste games, merchandise, cosplay, E-sports en meer.

5. GAMEFORCE
5 – 6 oktober 2019 | Mechelen, België

Tussen Antwerpen en Brussel wordt in het weekend van 5 en 6 oktober weer de grootste Belgische gamebeurs georganiseerd. Op GameForce vind je niet enkel AAA games, maar ook indie-pareltjes. Tijdens de beurs kan je stands vinden met VR, AR, cosplay, merchandise, hardware en nog veel meer. Je kan ook prachtige koopjes doen om je gaming honger volledig te stillen!

6. GAME Industry conference
17 t/m 20 oktober 2019 | Poznan, Polen

Een leuk weekendje weg naar Polen en een game-beurs bezoeken? De Game Industry Conference is bij uitstek geschikt voor een dagje weg. De beurs vindt plaats naast de Poznan Game Arena, een van de belangrijkste en grootste game-exposities in Europa. Met Meer dan 130 exposanten genieten 71.000 bezoekers van shows, games en presentaties. Dit evenement is uitermate geschikt om mensen uit de Poolse game-industrie te ontmoeten. Er zijn al meer dan 400 studio’s en er werken zo’n 5.000 mensen aan de ontwikkeling van games in Polen.

7. Heroes Dutch Comic Con
23 en 24 november 2019 | Utrecht, Nederland

In het weekend van 23 & 24 november 2019 transformeert de Jaarbeurs in Utrecht in de grootste Comic Con van Nederland!  Bereid je voor op een geweldig weekend vol spektakel, entertainment, speciale gasten, workshops, grootse belevingen. Op dit evenement staan dit jaar ook grote Amerikaanse creators van Marvel en DC. Zij zullen plaatsnemen in onze “Artist square”, alwaar zij komen signeren en praten met de fans.

8. E3 2020
9 t/m 11 juni 2020 | Los Angeles, Verenigde Staten

De E3 is een van de grotere gamebeurzen van Amerika. Uit de hele wereld verzamelen zich gameliefhebbers om een weekend lang te kijken naar de laatste ontwikkelingen en trends in gameland. Ieder jaar presenteren namelijk tientallen game-ontwikkelaars hun laatste games en consoles. Vaak komen zij met een speak-preview.

9. Game Cruise 2020
20 t/m 24 juli 2020 | Miami, Verenigde Staten

Ooit gegamed tijdens een mooie cruise? Tijdens de Game Cruise 2020 komen de werelden van zeilen en gamen samen. Je kan zowel genieten van samen zeilen als het spelen van gave games. Met cruiseactiviteiten zoals LAN-gaming, bordspellen, consolegaming, kaartspellen, virtuele realiteit, manga, strip, fandom-inhoudsbibliotheken en zelfs enkele workshops over cosplay-, game-industriethema’s en meer is er voor elk wat wils.

10. CampZone
augustus 2020 | Kronenberg, Nederland

Lekker kamperen in de natuur en games met je vrienden. Dat kan je doen tijdens CampZone in augustus van 2019. CampZone is het grootste gaming event van Nederland. Hier kan je elf dagen lang genieten van de beste vakantie ooit! Kamperen in de buitenlucht, toffe games, de leukste outdoor-activiteiten, liveoptredens, dansavonden en natuurlijk een kampvuur. Heb jij een passie voor gamen en ben je toe aan een onvergetelijke vakantie? Dan mag je CampZone écht niet missen! Gezelligheid met je vrienden, wie wil dat nou niet?

11. Rotterdam Games Week
18 t/m 20 oktober 2019 | Rotterdam, Nederland

Bij DreamHack draait het om entertainment voor de digitale generatie. In de afgelopen 25 jaar is DreamHack uitgegroeid van een in 1994 BYOC (Bring Your Own Computer) LAN-party naar een wereldwijd begrip in de gamewereld met diverse evenementenlocaties in Europa en Noord-Amerika.

De DreamHack Esports-uitzendingen bereikten meer dan 375 miljoen views en DreamHack-evenementen verwelkomden meer dan 250.000 bezoekers in 2017.  DreamHack Rotterdam 2019 vindt op 18 t/m 20 oktober plaats in Rotterdam Ahoy, als onderdeel van de Rotterdam Games Week.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!