Top 5 Business Intelligence Tools

Geplaatst op 10-02-2022

In onze vorige blogs hebben we het al gehad over wat Business Intelligence precies inhoudt en welke trends nu spelen in dit gebied. Hierbij kan een blog over Business Intelligence Tools natuurlijk niet ontbreken! Elk jaar wordt het namelijk moeilijker voor bedrijven om alle processen onder controle te houden, door de enorme hoeveelheden gegevens. Om deze uitdaging goed aan te pakken zijn Business Intelligence tools (BI-tools) de perfecte manier om dit aan te pakken! We hebben de top 5 BI-tools gekozen die toonaangevend zijn in de BI-industrie.

Wat zijn BI-tools?

BI-tools zijn soorten software die worden gebruikt voor het verzamelen, verwerken, analyseren en visualiseren van grote hoeveelheden historische, huidige en toekomstige gegevens om bruikbare zakelijke inzichten te genereren, interactieve rapporten te maken en de besluitvormingsprocessen te vereenvoudigen.

Voordelen BI-tools

Professionele en goede BI-tools bieden verschillende voordelen, enkele hiervan zijn:
– Ze brengen alle relevante gegevens samen
– Gebruikers kunnen profiteren van voorspellingen
– Ze elimineren handmatige taken
– Ze staan constant aan

Top 10 BI-tools

1. Dataphine
Datapine is een BI-software waarmee u uw gegevens uit verschillende bronnen kunt koppelen en analyseren met geavanceerde functies (waaronder voorspellende analyses en kunstmatige intelligentie) Met alle gegevens bij de hand, kan er een sterk dashboard gecreëerd worden om op de hoogte te worden gehouden van afwijkingen en doelen. Deze tool is een krachtige oplossing voor bedrijven van elke omvang, Datapine kan namelijk overal worden geïmplementeerd bij verschillende industrieën, functies en platforms, ongeacht de grootte.

2. SAS Business Intelligence
SAS Business Intelligence is een BI-tool die veel producten en technologieën biedt voor onder meer Data Scientists, Data Engineers, Tekst Analysts en meer. SAS biedt verschillende BI-producten en -technologieën die gericht zijn op visuele gegevensverkenning en eenvoudige analyse, interactieve rapportage, dashboards en mobiele apps.

3. Dundas BI
Dundas BI heeft als doel het gehele analyseproces eenvoudiger en flexibeler te maken via interactieve dashboards, rapporten en visuele analyses. Met deze tool kunt u dashboards genereren met slepen en neerzetten. Dashboards kunnen worden aangepast met een breed scala aan grafieken, stijlen en thema’s met een responsief ontwerp. Het hele systeem kan met een API worden ingebed in uw eigen applicatie.

4. IBM Cognos Analytics
IBM Cognos Analytics maakt deel uit van Microsoft en is een Cloudgebaseerde BI-software die gebruikmaakt van AI-aanbevelingen bij het maken van dashboards en rapporten. In deze tool zijn meerdere gegevensbronnen zijn samengevoegd één gegevensmodule zodat de IT-afdeling niet vervangen wordt, maar dat de gebruikers in staat zijn om zelf inzichten te genereren en ermee te werken.

5. BOARD
Board is een BI-tool die in werd opgericht als een platform voor besluitvorming, bedrijfsplanning en het bijhouden van prestaties. Board biedt een intuïtieve oplossing voor data-analyse om interactieve dashboards te bouwen, effectieve analyses uit te voeren en impactvolle rapporten te genereren, allemaal door een selfservice-aanpak te combineren met bedrijfsbrede databeheer.

Waarom BI-tools?

Big data is overal om ons heen en neemt elk jaar rap toe. Door gebruik te maken van BI-tools, zult u als organisatie grote vruchten plukken – uw gegevensbeheer wordt samenhangender, stabieler, flexibeler en voorspelbaarder door middel van alle functies die deze tools te bieden hebben!


Op zoek naar een baan in BI? Bekijk onze vacatures!

Bent u op zoek naar IT-professionals met kennis en expertise die deze BI-tools kunnen verwerken in u bedrijf? Wij helpen u graag verder!

Neem contact op

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!