Top 9 Learning Management Systems

Geplaatst op 28-10-2019

In de wereld waar technologische ontwikkelingen niet stilstaan is e-learning niet meer weg te denken. De populariteit van Learning Management System (LMS) is de laatste jaren ontzettend gegroeid bij bedrijven, overheidsinstellingen en multinationals. Welke vorm online onderwijs ook aanneemt, leraren en beheerders vertrouwen over het algemeen op een soort LMS om de cursusinhoud te ontwikkelen en toe te wijzen, de voortgang van studenten te volgen en de resultaten van studenten te meten en te rapporteren.

Het kiezen van een geschikt LMS is niet gemakkelijk. Het systeem moet afgestemd worden op de missie en doelstellingen van het bedrijf. Zo kan een bedrijf een integratie willen met Google applicaties, E-commerce en Single sign-on. In dit artikel hebben we een lijst gemaakt met 9 verschillende Learning Management Systems die door PCMag onafhankelijk beoordeeld zijn. De gebruikersinterface, functionaliteiten, prijs-kwaliteitsverhouding, configuratie en implementatie zijn meegenomen in de beoordeling van de onderstaande Learning Management Systems:

Top 9

  • Absorb LMS
  • Schoology LMS
  • Canvas LMS
  • Moodle LMS
  • Blackboard Learn LMS
  • D2L Brightspace LMS
  • Edmodo LMS
  • Quizlet
  • Google Classroom

Gebruikersinterface

Uit de beoordeling van PCMag komt Absorb LMS met de beste gebruikersinterface naar voren. Door de slimme benadering en goede filters kunnen gebruikers gemakkelijk hun weg vinden. Ook Canvas LMS heeft een goede beoordeling dankzij haar moderne interface met tabbladen en een duidelijke menustructuur. Edmode LMS scoort ook goed dankzij een Facebook-achtig interface met een veelbelovende berichtenfunctie.

Functionaliteiten

Wederom scoort Aborb LMS hier het beste met de meeste functionaliteiten. Via het dashboard zijn ze makkelijk bereikbaar. De concurrent Moodle LMS is modulair opgebouwd en stelt de beheerder in staat om naar behoefte functies te implementeren. Zo is het aantal functionaliteiten eindeloos. Quizlet heeft als nadeel dat er alleen quizzen mee gespeeld kunnen worden

Prijs-kwaliteitsverhouding

De prijzen van LMS-software lopen nogal uiteen. Zo is het ene LMS-softwarepakket gratis, terwijl er voor de andere pakketten een fors bedrag neergelegd moet worden. Moodle LMS, Schoology LMS en Canvas LMS zijn bijvoorbeeld gratis te downloaden voor eindgebruikers. Schoology LMS heeft echter niet bekendgemaakt wat zij vragen voor een premium-versie. Absorb LMS vraagt € 1250, maar zit vol met functionaliteiten en kan meteen gebruikt worden.

Configuratie en implementatie

Aborb LMS heeft als voordeel dat het systeem zonder een grote configuratie in werking gesteld kan worden. De modulaire opbouw van Moodle LMS is gemakkelijk in gebruik, maar heeft als nadeel dat de configuratie ingewikkelder is. Bij de cloudbased SaaS-configuratie van de Blackbord Learn LMS is er overwegend meer ervaring vereist, terwijl er bij Quizlet geen configuratie nodig is.

Overzicht

vergelijkingstabel-LMS

Conclusie

Van alle LMS-software uit de tabel hebben alle varianten integratiemogelijkheden met GoogleApps en Single sign-on. Ook valt op dat bij 6 van de 9 LMS-software geen E-commerce implementatie mogelijk is.

Absorb LMS komt gemiddeld als beste uit de test op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, functies en prijs-kwaliteitsverhouding

Het is het meest geschikt voor het trainen van werknemers van een midden- en kleinbedrijf. Daarnaast is er bij alle LMS-software een API beschikbaar voor ontwikkelingsdoeleinden. Zo kan de informatie uit de LMS-software verwerkt worden in andere applicaties.

Helaas is het niet mogelijk om in elke applicatie e-learning materiaal via SCORM Import in te laden. Met de Bundled Course Content kan er tegen een gereduceerde prijs content worden aangeschaft.

Bij de vergelijking hebben er geen belangen gespeeld van derde partijen.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!