Trends en ontwikkelingen in de ICT markt

Geplaatst op 18-05-2021

De ICT is een veranderende wereld waarbij de technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Trends die opduiken in de ICT, zijn nieuwe en innovatieve manieren waarop de markt kan groeien. Hiervoor is het belangrijk dat je als bedrijf of IT-professional altijd up-to-date bent. In deze blog brengen wij de trends en ontwikkelingen voor jullie in kaart.

De trends en ontwikkelingen die in de ICT ontstaan zijn waar de markt op dat moment naar neigt óf nog niet op let. De markt ontwikkelt zich namelijk zo snel dat de huidige systemen snel vervangen worden wat weer voor vele veranderingen zorgt. Dit maakt het extra interessant om te kijken naar de ICT trends en ontwikkelingen en wat ons te wachten staat!

Cloud Computing

Met een marktwaarde van 191 miljard, blijft Cloud computing een gamechanger in de IT. Cloud computing is de levering van verschillende diensten via internet. Deze bronnen omvatten tools en toepassingen zoals gegevensopslag, servers, databases, netwerken en software. Het is een populaire trend die veel bedrijven overgenomen en geïmplementeerd hebben. Cloud computing is een populaire optie voor een aantal redenen, waaronder kostenbesparingen, verhoogde productiviteit, snelheid, efficiëntie, prestaties en beveiliging. Al deze voordelen maakt Cloud computing een groeiende trend in de IT.

Artificial intelligence (AI)

Met een focus op het verbeteren van de productiviteit en het verlagen van de kosten, is Artificial Intelligence (AI) een opkomende trend. Waarom? AI is een proces waarbij de computers informatie verzamelen, sorteren en leren van wat is opgeslagen en taken uitvoeren waarvoor normaal gesproken menselijke intelligentie nodig is. Bedrijven scharen zich rond AI op de werkplek omdat het werknemers in staat stelt hun capaciteiten te gebruiken voor de meest waardevolle taken, samen met het beheer van deze slimme machines voor een succesvoller systeem. AI zal een grote invloed hebben op de manier waarop werk wordt toegewezen, voltooid en geëvalueerd.

Internet of Things (IoT)

Afgelopen tijd neemt het onderwerp “Internet of Things” (IoT) in populariteit toe. Het is een concept dat niet alleen invloed kan hebben op hoe we leven, maar ook hoe we werken. IoT is een opkomende trend van producten met geïntegreerde Wi-Fi- en netwerkconnectiviteitsmogelijkheden. Simpel gezegd, dit is het concept waarbij in principe elk apparaat met een aan / uit-schakelaar op internet wordt aangesloten. IoT gedraagt zich bijna als een digitale persoonlijke assistent. De intelligente functies van sommige IoT-producten kunnen bij veel bedrijfsprocedures helpen. Zo kan door middel van spraakherkenning en opdrachtreacties toegang worden verleend tot opgeslagen gegevens op Cloudservices. IoT verrijkt de IT-industrie, vooral bij het creëren van banen.

Cyber Security & Privacy

Naarmate de technologie krachtiger wordt, neemt de kwetsbaarheid van Cyber Security en Privacy toe. Met een meerderheid van de bedrijven die met de tijd meegaan en sterk afhankelijk zijn van interne netwerken, computers, servers en andere technische oplossingen, is hacken en cyberaanvallen een reële bedreiging. Daarom is Cyber Security & Privacy uitermate belangrijk om maximale bescherming te garanderen. Cyber security is een reeks acties om het digitale systeem te beveiligen. Het richt zich op specifieke technische implementaties die nodig zijn om de systemen en netwerken te beschermen. Cyber Privacy is weer gericht op het beschermen van persoonsgegevens die in een systeem zijn opgeslagen. Veel bedrijven zijn zich echter al bewust van de verwachte zwakke plekken in hun technologie. IT-professionals moeten deze problemen aanpakken en hierbij praktische en versterkende oplossingen vinden.

Gevolgen voor IT-professionals

Door de constante ontwikkelingen in de ICT neemt ook de vraag naar werknemers toe. De trends blijven vorderen en openen weer nieuwe carrièremogelijkheden: er zullen tegen 2027 méér dan 5 miljoen nieuwe vacatures beschikbaar zijn! IT is dus een van de snelst groeiende markten ter wereld! Deze verwachte trends en ontwikkelingen vragen om gekwalificeerde IT-professionals die de potentiële risico’s kunnen aanpakken en de markt verder kan duwen op het gebied van innovatie.

Linden-IT

Functies in de IT beginnen met een gedegen opleiding en trainingen. Als je wilt profiteren van de groeimogelijkheden die een IT-carrière je kan bieden, lees dan meer over de mogelijkheden die wij aanbieden bij Linden-IT! Vanuit Linden-IT bieden we een uitgebreid pakket aan studiemogelijkheden en hebben we verschillende groeipaden. Wij zorgen ervoor dat er toegang is tot verschillende cursussen die aangeboden worden in uiteenlopende thema’s zodat je jezelf kan blijven ontwikkelen!

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!