Van Cloud naar Multi Cloud

Geplaatst op 28-09-2022

Zelfs als je nog maar net met je tenen in de Cloud bent gedoken, hebt je de term Multi Cloud waarschijnlijk al vaak voorbij zien komen – en niet voor niets. Kort gezegd is het een trefzekere strategie om de mogelijkheden en kosten te verbeteren, en om je virtuele gegevens in geval van crisis veilig te stellen. En het wint alleen maar aan populariteit – met een voorspelde 94% van de organisaties met een Multi Cloud-netwerk in 2024, is het een opzet waar velen zich op richten in de verschuiving van traditionele infrastructuur.

In wezen is Multi Cloud precies dat: meerdere Clouds. Als een bedrijf voor Multi Cloud kiest, gebruikt het “in plaats van één leverancier voor Cloud hosting, opslag en de volledige applicatiestack, meerdere leveranciers in een Multi Cloud-configuratie”. Als we het hebben over Multi Cloud, verwijzen we meestal naar de suite van de belangrijkste spelers in Cloud Service Providers (CSP’s), namelijk Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en Google Cloud, die respectievelijk 34%, 21% en 10% van het marktaandeel in de Cloud in handen hebben in het tweede kwartaal van 2022 – maar er zijn nog tientallen anderen.

Wat kan dan het voordeel zijn van Multi Cloud ?

Multi Cloud kan een lonende oplossing blijken voor bedrijven die een veilig en vereenvoudigd systeem nodig hebben voor het beheren, migreren en opslaan van gegevens. Ondernemingen zouden het gebruik van Multi Cloud om een handvol redenen moeten overwegen:

  1. Minimaliseer vendor lock-in – bedrijven kunnen van Cloud provider wisselen om aan veranderende behoeften te voldoen, of het nu gaat om snelheidseisen of kostenoverwegingen.
  2. Profiteer van applicaties die meerdere Clouds kunnen overspannen voor meer functies – ontvang de unieke of best-in-class services van elke Cloud provider door de applicaties van uw bedrijf aan te sluiten op uw Multi Cloud suite.
  3. Creëer een full-service Cloud stack om bedrijfsfunctionaliteiten te verbeteren – door Multi Cloud te omarmen in elke fase van uw netwerksysteem, kunt u de interoperabiliteit en prestaties van uw netwerk verbeteren.

Hoe word ik Multi Cloud expert ?

Er zijn tal van certificeringen om uit te kiezen wat zijn voor en nadelen heeft. Er is niet één vooraanstaande hybride Cloud- of Multi Cloud certificering, de meeste zijn leverancier specifiek en sommige certificeringen overlappen elkaar in termen van wat ze bestrijken. Dat betekent dat professionals een verstandige keuze moeten maken wanneer ze overwegen welke certificeringen ze nastreven.

De keuze voor de beste certificering wordt beïnvloed door de technische omgeving en de providerinfrastructuur die wordt gebruikt waar de professional werkt – of in de toekomst hoopt te werken. In het huidige aanwervingsklimaat, waarin er vraag is naar Cloud vaardigheden terwijl het aanbod zwak is, zijn er aanzienlijke voordelen voor professionals die hun hybride en Multi Cloud vaardigheden aanvullen.

Wat zijn de Grote Cloud Spelers ?

Amazon Web Services (AWS), het winstgevende Cloud platform , deze heeft zich al vroeg opgeworpen als leider op de markt voor Cloud infrastructuur en loopt nog steeds voorop. Volgens schattingen van Synergy Research Group bedroeg het marktaandeel van Amazon in de wereldwijde Cloud infrastructuurmarkt 34 procent in het tweede kwartaal van 2022, nog steeds meer dan het gecombineerde marktaandeel van zijn twee grootste concurrenten, Microsoft Azure en Google Cloud.

Amazon LeadsIn het tweede kwartaal van 2022 stegen de uitgaven voor Cloud infrastructuurdiensten wereldwijd tot 55 miljard dollar, waarmee het sectortotaal voor de afgelopen twaalf maanden op meer dan 200 miljard dollar komt. Zoals de volgende grafiek laat zien, waren Amazon en Microsoft goed voor meer dan de helft van de inkomsten uit Cloud infrastructuur in de drie maanden eindigend op 30 juni, waarbij de acht grootste providers meer dan 80 procent van de markt in handen hebben.

Overtuigd van de voordelen en het belang van een goedwerkende Cloudomgeving? Dan is het wellicht tijd voor een duurzame samenwerking met een van onze Cloud Engineers! Meen snel contact op met Linden-IT om te kijken naar de mogelijkheden.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!