Van helpdeskmedewerker naar ICT professional, hoe doe ik dat?

Geplaatst op 16-03-2017

Heb jij altijd al een carrière in de ICT willen hebben? En ben jij benieuwd naar het verhaal van de professionals die de weg van helpdeskmedewerker naar professional voor jou hebben afgelegd? In onze enquête, onder professionals in de ICT branche, hebben wij gevraagd naar hun ervaring. Zij geven jou met alle liefde de beste carrière tips. Maar je zal nu vast wel denken: what’s in it for Linden-IT? Wij willen natuurlijk ook onze starters de beste ICT-opleidingstrajecten bieden. Nieuwsgierig naar de resultaten? Lees snel verder.

The road to succes!

Een MBO-niveau 4 opleiding is het meest populair onder de ICT’ers. Maar ook heeft maar liefst 30% van de professional een HBO-diploma op zak. Welke richting wordt nu het meest gekozen in de opleidingen? Systeembeheerder staat met stip op 1! Uit ervaring blijkt dat niet alleen het niveau ertoe doet: “Neem het niet te zwaar om bij een lagere functie te beginnen dan waar je voor hebt gestudeerd, je bouwt op deze manier meer kennis en kunde op. Dit komt je later van pas.”

Van helpdeskmedewerker naar…

Veruit de meeste ICT’ers komen terecht in een startersfunctie als bijvoorbeeld helpdeskmedewerker. De ondervraagden beoordelen de opleidingsmogelijkheden bij hun huidige werkgevers met 7’ens, 8’en en 9’ens. Doorleren en blijven ontwikkelen is heel belangrijk in het vakgebied: “Denk niet dat je ‘klaar’ bent nu je geslaagd bent. Nu begint het pas!” Dus leren, leren en nog eens leren. Welke certificaten worden na de studie vaak behaald? ITIL, MCSA en MCITP zijn veruit het meest genoemd in het onderzoek.

Leer snel met een detacheerder 

In het onderzoek is meerdere keren de tip gegeven om snel ervaring op te doen via een detacheerder. Het is het belangrijk om samen een studieplan op te zetten. Certificaten zijn vooral aan het begin van je carrière belangrijk: “Zorg dat je start bij een detacheerder die bereid is een certificeringstraject te betalen. Op deze manier doe je ervaring op bij verschillende opdrachtgevers en kun je tegelijkertijd je kennis laten vastleggen d.m.v. een certificeringstraject van Microsoft, Cisco, etc.”.

Starten als helpdeskmedewerker? LindenIT helpt je verder!

Lijkt het je leuk om ervaring op te doen bij een detacheerder? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij helpen je met opleidingen een stap in je carrière te maken! Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!