Vernieuwde Role-based Microsoft certificeringen in 2019 – Azure Deel 2

Geplaatst op 02-09-2019

In de vorige blog werd er uitleg gegeven over de insteek van de nieuwe role-based certificeringen en werden deze nieuwe certificeringen van Microsoft Windows 10 en Microsoft Office 365 uitgelicht. In deze blog informeren we u over de nieuwe Microsoft Azure certificeringen.

Microsoft Azure

Voor Azure verdwijnt de welbekende MCSA- en MCSE-certificering.  Dit heeft als gevolg dat eind vorig jaar examens van Azure 70-532: Developing Microsoft Azure Solutions, 70-533: Implementing Microsoft Azure Solutions, 70-535: Architecting Microsoft Azure Solutions zijn komen te vervallen.

De nieuwe role-based certificering van Azure bestaande uit de Azure Administrator, Developer and Solutions Architect rollen. De Administrator en Developer certificering worden geëxamineerd op associate-niveau, terwijl de Solutions Architect bestaat uit de expert-level examens. Hieronder vind je een opsomming van examenonderwerpen per certificering.

De Azure Administrator certificering bestaat uit twee verschillende examens:

AZ-100 – Microsoft Azure Infrastructure and Deployment

In dit examen wordt er gevraagd naar kennis over het beheren van verschillende Azure-abonnementen, beheren van resource groups, Implementeren en beheren en back-uppen van Virtuele machines (VM’s), configureren van virtuele netwerken, beheren van Azure Active Directory en het beheren van identities.

AZ-101 – Microsoft Azure Integration and Security

Bij het examen van AZ-101 komen de onderwerpen van servermigratie naar Azure, implementeren en beheren van opslag, implementatie van geavanceerde virtuele netwerken, applicatieservices implementeren en beheren aan bod.

De Azure-developers certificering bestaat uit één examen:

AZ-203 – Developing Solutions for Microsoft Azure

Tijdens dit examen wordt er mogelijk gevraagd naar de beveiliging van Azure-oplossingen, de ontwikkeling van Azure infrastructure als Service Compute-oplossingen, ontwikkeling van Azure-opslag, het verbinden en gebruiken van Azure-oplosingen net services van derden.

De Azure Solutions Architect certificering bestaat uit twee verschillende examens:

AZ-300: Microsoft Azure Architect Technologies

Het examen van AZ-300 bestaat uit vragen over de implementatie en configuratie van infrastructuur, implementatie van workloads en beveiliging, Creëren en implantatie van applicaties en ontwikkelingen voor de Cloud en voor Azure Storage.

AZ-301: Microsoft Azure Architect Design

Inhoudelijk gaat het examen van AZ-301 over het bepalen van werkbelastingvereisten, ontwerpen van Identity and Security, ontwerp een dataplatform-oplossing, ontwerp een Business Continuity-strategie en ontwerp voor implementatie, migratie en integratie (10-15%)

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!