Vernieuwde Role-based Microsoft certificeringen in 2019

Geplaatst op 13-03-2019

Eind vorig jaar zijn de certificeringen van Microsoft Windows 10, Azure en Office 365 op de schop gegaan. Microsoft heeft de certificeringen veranderd naar Role–Based Certifications. Met de Role-based Certification sluit de certificering beter aan op je dagelijkse werk.

Wat zijn Role-based cerificeringen

Waar voorheen de certificering was gebaseerd op de applicatie of servies, zijn ze nu gebaseerd op een rol binnen je functie. Microsoft heeft na een werkfunctieanalyse een lijst samengesteld met relevante IT-vaardigheden. Vervolgens is er een selectie gemaakt voor de lesstof en examenonderwerpen die verwerkt worden in de Role-based certificering. Dit jaar wordt op basis van de gemaakte analyse de 6 nieuwe rollen geïntroduceerd.

  • Azure Administrator
  • Azure Developer
  • Azure Solutions Architect
  • DevOps Engineer
  • Microsoft 365 Modern Desktop Administrator
  • Microsoft 365 Enterprise Administrator

Microsoft Windows 10

Ook de Microsoft Windows 10 MCSA verandert naar de Role-based certificering. Dat betekent dat het oude 70-697 examen tot 30 april beschikbaar is en het 70-698 examen tot 31 maart te maken is.

De nieuwe Role-based certificaten voor Windows 10 bestaan uit twee certificaten. Voorlopig zal er nog geen tot weinig studiemateriaal beschikbaar zijn voor MD-100 en MD-101. Het ontwikkelen hiervan neemt vaak veel tijd in beslag.  Ter vergelijking hebben twee nieuwe Azure certificeringen welke in juli zijn geïntroduceerd nog geen leermateriaal in CBT Nuggets, proefexamens komen mondjesmaat beschikbaar. Verder is de gids introducing Windows 10 for IT-professionals wel beschikbaar op onze website.

MD-100

In het examen van MD-100 wordt er kennis getest op het gebied van de implementatie van Windows, het beheer van apparaten en gegevens, veelgebruikte methoden voor authenticatie en toegangscontrole. Verder wordt er ook ingegaan op de architectuur en tools die worden gebruikt voor het beheren, monitoren en oplossen van problemen met het besturingssysteem, de apps en de hardware.

MD-101

Het vervolg van MD-100, het examen van MD-101 Managing Modern Desktops examen, bestaat uit het uitrollen en updaten van Windows 10, beheren van profielen en policies. Verder ook het beheren en beschermen van apparaten en het beheren applicaties met bijbehorende data.

Microsoft Office 365

Voor Microsoft Office 365 vervallen de examens 70-346 Managing Office 365 Identities and Requirements en 70-347 Enabling Office 365 Services na 30 april.  Samen vormden zij de MCSA Office 365, een associate certificaat. De vervangers, namelijk MS-100 en MS-101, zijn inhoudelijk te vergelijken met die van 70-346 en 70-347, maar dan gericht op expert level.  Het nieuwe examen MS-900 Microsoft 365 Modern Desktop Administrator is daarentegen wel voor IT-professionals op associate-level.

Dit MS-900 examen is bedoeld voor ICT’ers die hun fundamentele kennis willen aantonen over de overwegingen en voordelen van het gebruikmaken van cloudservices in het algemeen en het SaaS-cloudmodel (Software as a Service).

Dit examen omvat ook kennis van de beschikbare opties en voordelen die worden behaald door het implementeren van Microsoft 365-cloudservices. Dit examen kan worden beschouwd als een voorbode voor examens over cloudcomputing en technologieën, zoals Office 365, Microsoft Intune, Azure Information Protection (AIP) en Windows 10.

Het MS-900 examen omvat onder andere:

  • Vragen over cloudconcepten (15% -20%)
  • Vragen over Core Microsoft 365 Services en Concepten (30-35%)
  • Vragen over kennis van Informatie over beveiliging, compliance, privacy en vertrouwen in Microsoft 365 (30-35%)
  • Vragen over kennis van Informatie over Microsoft 365-prijzen en -ondersteuning (25-30%)

Het moge duidelijk zijn dat de insteek van de certificeringen veranderd zijn naar Role-Based Certifications. Voor de SAAS-oplossingen zoals Azure en Office 365 komen er nieuwe certificeringen beschikbaar. Deze nieuwe examens variëren van asosciate-level tot expert-level. Meer examens en certificeringen voor dit jaar zijn op de website van Microsoft te vinden.

In het volgende deel van de blog wordt de nieuwe certificering van Microsoft Azure uitgebreid besproken.  Deze certificering bestaat uit associate- en expertcertificaten. Wil je ook een boost geven aan je carrière door certificaten te behalen? Kom solliciteren bij Linden-IT!

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!