De voordelen van goed applicatiebeheer!

Geplaatst op 30-08-2023

Applicatiemanagement of applicatiebeheer is voor veel bedrijven onmisbaar in business. Het beheren, onderhouden en optimaliseren van software zorgt ervoor dat programma’s, apps en toepassingen een leven lang perfect functioneren. Fijn voor jouw bedrijf, nog fijner voor jouw mensen, klanten of gebruikers. Goed applicatiebeheer en -management levert dagelijks voordelen én zekerheid op. Dit zijn 6 belangrijke redenen waarom applicatiebeheer voor jouw bedrijf werkt!

Wat is applicatiebeheer precies?

Voordat we meteen in het diepe springen, even een korte samenvatting. Wat is applicatiebeheer? Applicatiebeheer of applicatiemanagement is het proces van het ontwerpen, plannen, implementeren, onderhouden, beveiligen en verbeteren van softwaretoepassingen en applicaties. Behoorlijk breed dus. Deze taken worden uitgevoerd door applicatiebeheerders.

 

Is jouw organisatie afhankelijk van software of apps? Dan kun je niet zonder een applicatiebeheerder. Deze specialist is namelijk verantwoordelijk voor het goed beheren van jouw applicaties. Gebeurt dit goed, dan betaalt dat zich direct uit in betere bedrijfsprocessen, het verlagen van kosten én minder risico’s. Dat is direct een mooi bruggetje naar waarom applicatiebeheer essentieel is voor bedrijven. Zij zorgen ervoor dat applicaties voldoen aan de behoeften van de gebruikers en dat toepassingen op een veilige en effectieve manier gebruikt worden.

 

Dit is waarom applicatiebeheer onmisbaar is

Van een briljante ingeving voor een nieuwe app, dringende serviceverzoeken of een veelgevraagde upgrade van de user-experience; als de tijd dringt, wil je op een applicatiebeheerder kunnen rekenen. Waarom bedrijven niet zonder applicatiebeheer kunnen? Redenen genoeg!

  1. Meer efficiëntie: goed applicatiebeheer maakt bedrijven efficiënter. Applicaties worden goed gebruikt én onderhouden. Zo bespaar je tijd en kosten, terwijl de productiviteit alleen maar toeneemt.
  2. Verbeterde klantervaring: gebruiksvriendelijke, betrouwbare applicaties maken van klanten ambassadeurs. Met attent en proactief applicatiebeheer houd je klanten happy en vergroot je klantloyaliteit.
  3. Verklein veiligheidsrisico’s: het goed beveiligen en onderhouden van applicaties, software en toepassingen door een applicatiebeheerder verkleint de kans op datalekken, cyberaanvallen en andere digitale dreigingen.
  4. Optimale prestaties: verbeter de prestaties van applicaties. Optimaliseer de configuratie en verricht actief onderhoud. Zo zorg je ervoor dat jouw applicaties en software altijd up-to-date en online zijn.
  5. Altijd online: kamp je met een storing? Wil je een cruciale aanpassing doorvoeren? Een applicatiebeheerder geeft altijd thuis. Zorg ervoor dat jouw software soepel draait en kies voor de support van een applicatiebeheerder.
  6. Wet- en regelgeving: goed applicatiemanagement zorgt ervoor dat applicaties voldoen aan geldende wet- en regelgeving. Beheer applicaties volgens vastgelegde normen, voorkom boetes en andere juridische problemen.

 

Wat betekenen deze voordelen in praktijk?

Zoals je leest: goed applicatiebeheer vergroot efficiëntie, productiviteit, betrouwbaarheid én uiteindelijk dus winstgevendheid van een organisatie. Dit domino-effect zet zich verder door in zaken als het versterken van de marktpositie – dus een betere concurrentiepositie – en een grote investering in een toekomstbestendige organisatie. Een organisatie waarin alle ruimte is voor innovatie. En daar kun je in tijden van AI en razendsnelle technologische ontwikkelingen niet genoeg mee bezig zijn.

Investeren in specialisten? Ontdek onze talenten

Binnen de organisatie is de applicatiebeheerder verantwoordelijk voor het beheren, onderhouden en optimaliseren van softwaretoepassingen en applicaties. Van onderhoud tot updates en van gegevensbeheer tot rapportage, analyses en ‘troubleshooten’: een applicatiebeheerder zorgt ervoor dat toepassingen, systemen en applicaties naadloos aansluiten op (bedrijfs)processen, de ICT-omgeving en gebruikerswensen.

Wil jij de voordelen van goed applicatiebeheer maximaal benutten? Dan is het slim om te investeren in specialisten en talenten die meer dan thuis zijn in de wereld van applicatiemanagement. Of je jouw organisatie nu wilt versterken met technische applicatiebeheerders of functionele applicatiebeheerders, Linden-IT helpt je bij het ontwikkelen, verbeteren en versterken van jouw bedrijf. Efficiënter werken, meer waarde creëren en sneller inspelen op veranderingen? Onze applicatiebeheerders zijn allround professionals met een neusje voor de juiste oplossing. Verbeter jouw applicaties en vertrouw op ijzersterk, functioneel beheer met Linden-IT!

Applicatiebeheerder worden? Zo maak jij carrière!

Ben jij thuis in de nieuwste techniek, gek op applicaties en vind jij het een leuke uitdaging om collega’s en klanten zo goed mogelijk te ondersteunen? Zet jouw skills dan dagelijks in voor het verbeteren van software en het beheren, controleren en onderhouden van applicaties. Ontwikkel innovatieve toepassingen, test nieuwe functionaliteiten en houd bedrijven in bedrijf.

Applicatiebeheer worden? Dat doe je zo! Wij helpen ambitieuze talenten en professionals stappen maken. Leg een stevige basis voor een toffe carrière in IT en ontdek hoe jij razendsnel stappen maakt als applicatiebeheerder. Ontwikkel, groei door en wordt een applicatiespecialist met Linden-IT. Neem nu een kijkje bij onze opleidingen en traineeships!

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!