Waarom ik voor het Linden-IT BI/DATA Traineeship gekozen heb

Geplaatst op 17-02-2022

Linden-IT geeft 4 keer in het jaar het BI/DATA traineeship. Een traineeship waarin je wordt opgeleid tot een BI/DATA Scientist. Samen met andere trainees startte Melissa aan het traineeship. Hoe dit was en wat ze allemaal geleerd heeft? Ze vertelt je er alles over in deze blog!

Waarom heb je gekozen voor het BI/DATA Traineeship van Linden-IT?
“Tijdens mijn studie Bio-Informatica kwam ik al veel in contact met Data. Nadat ik was afgestudeerd, realiseerde ik mij dat ik de functie Data Scientist erg leuk vond en hier graag werkervaring in zou willen doen. Bijna bij alle vacatures die ik vond was werkervaring vereist. Doordat ik pas net was afgestudeerd kwam ik hier niet in aanmerking voor. Toen ben ik gaan kijken naar traineeships waarbij het BI/DATA traineeship van Linden-IT naar voren kwam. Het BI/DATA traineeship bood mij eigenlijk alles wat ik wilde: werkervaring opdoen, certificaten halen, trainingen doen en meer leren over BI/DATA.”

Hoe heb je het traineeship ervaren?
“Ik heb zoveel geleerd en hierdoor echt een beter begrip van BI/DATA gekregen! Je leert echt om data die bedrijven hebben om dat op een inzichtelijke manier te kunnen gebruiken zodat bedrijfsprocessen worden verbeterd. Veel bedrijven slaan DATA op maar doen hier niks mee, jij leert hoe je deze DATA bruikbaar kan maken door middel van verschillende tools. Daarnaast was alles goed op mekaar afgestemd, de cursussen, de zelfstudie en de certificaten. Het fijne aan dit traineeship is dat het echt een goede opstap is voor een functie als BI/DATA Scientist. Je krijgt een hele goede basis door alle cursussen en certificaten. Naast alle stof leer je ook echt wat er verwacht van je kan worden als BI/DATA Scientist en hoe je hiermee om kan gaan wanneer je bij een bedrijf komt te werken.”

Wat vond je het leukst aan het traineeship?
“Dat is moeilijk om te zeggen, ik vond veel verschillende dingen leuk. Aan het einde van de bootcamp moest je door middel van een presentatie laten zien wat je allemaal geleerd hebt. Het leukste hieraan was dat je zelf mocht bepalen wat je liet zien. Ikzelf heb ervoor gekozen om een interactief dashboard te maken door middel van Power BI.”

Heb je nog tips voor aankomende trainees?
“Ik denk dat het handig is als je analytisch ingesteld bent, interesse in IT & DATA hebt en een volle bak motivatie! Een van de belangrijkste tips die ik mee kan geven gedurende dit traineeship is vragen stellen. Je krijgt veel stof binnen en het zou jammer zijn dat als je tijdens je zelfstudie vastloopt omdat je niet iets durfde te vragen. Vragen zijn er om te stellen en Linden-IT geeft je echt de kans om jezelf te ontwikkelen door middel van dit traineeship.”

Wat ga je nu na het traineeship doen?
“Na het traineeship word je gedetacheerd bij verschillende bedrijven. Ik ga bij Linden-IT werken als BI/DATA Consultant! In deze functie houd ik mij bezig met verschillende aspecten binnen Linden-IT zoals SalesForce en Data Analytics. Aan mij de taak om processen te automatiseren en makkelijker te maken. Ik heb er erg veel zin in!”

Enthousiast geworden? Linden-IT gaat gewoon door met de traineeships! Het volgende BI/DATA Traineeship start op 15 augustus 2022. Solliciteer direct via deze link. Nog vragen? Neem contact op met Ture de Weijer via ture.de.weijer@linden-it.com of 030-8080511.


Neem contact op

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!