Waarom is Cyber Security zo belangrijk?

Geplaatst op 14-10-2021

De digitalisering blijft toenemen en biedt veel kansen voor bedrijven, niet alleen in de IT-sector maar in alle sectoren. Dit betekent ook dat cybercriminaliteit toeneemt. Gegevens worden digitaal opgeslagen voor een toegankelijker gebruiksgemak. Heel fijn voor interne medewerkers natuurlijk, maar wanneer gevoelige gegevens in verkeerde handen komen, kan het schade toebrengen aan iemand of zelfs een heel bedrijf! Hier komt Cyber Security om de hoek kijken. In deze blog wordt uitgelegd waarom Cyber Security zo belangrijk is en waarom we niet meer zonder kunnen.

Groei in technologie

Aangezien er meer gebruikers en meer technologieën bij betrokken zijn, biedt dit nieuwe mogelijkheden voor aanvallers om te proberen gegevens te stelen. Iedereen kan het overkomen omdat we zo afhankelijk zijn geworden van technologie. De soorten aanvallen die kunnen plaatsvinden, kunnen toenemen naarmate nieuwe technologieën worden ontwikkeld. Terwijl beveiligingsanalisten aanvallen en bedreigingen afzwakken, ontwikkelen aanvallers nieuwe manieren om gevoelige gegevens te verkrijgen.

Cloud opslag

Cloudopslagsystemen zijn in staat om grote hoeveelheden gegevens op te slaan die gemakkelijk toegankelijk zijn. Cloudopslag is een goudmijn voor cyberaanvallers, dus cyberbeveiliging wordt ten zeerste aanbevolen. Cloudopslag kan gevoelige gegevens bevatten voor miljoenen gebruikers, waardoor het een waardevol doelwit is.

Schade aan bedrijven

Bedrijven kunnen geld en vertrouwen verliezen door datalekken. Een bedrijf wordt vertrouwd om veilige informatie op te slaan, maar zodra die informatie door een aanvaller wordt verkregen, verliest dat bedrijf het vertrouwen. Als de gekaapte informatie gevoelige gebruikersgegevens bevat, worden ook werknemers en klanten getroffen. De kosten van herstel kunnen bedrijven al snel veel geld kosten.

Schade aan gebruikers

Gebruikers kunnen ook last krijgen van identiteitsfraude en zelfs hun persoonlijke veiligheid in gevaar brengen. Identiteitsfraude stelt aanvallers in staat toegang te krijgen tot zaken als uw bank en creditcard om ongevraagde aankopen te doen. Methoden zoals afpersing en chantage kunnen worden gebruikt om meer informatie te stelen of geld te eisen. Dit vergroot ook de privacy zorgen. Virussen of andere schadelijke software kunnen worden gebruikt om bestanden en systemen te beschadigen.

Kansen op het gebied van cyberbeveiliging

Aangezien cyberaanvallen en -bedreigingen toenemen en evolueren, creëert dit kansen voor Cyber Security. Er is veel vraag naar cybersecurity- en analistenposities, vooral bij grote bedrijven, en de verwachting is dat de vraag de komende jaren ook zal groeien. Cyberbeveiliging is zo belangrijk geworden dat bedrijven bereid zijn grote salarissen te betalen voor professionals in het veld.

Wilt u een antivirussoftware installeren, een firewall optuigen of advies over het technisch beveiligen van uw data en systemen? Onze IT-consultants staan voor u klaar!

Neem contact op

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!