Waarom kiest het Financieel Dagblad voor detacheren van ICT-professionals bij Linden-IT?

Geplaatst op 04-03-2019

Wat is de meerwaarde van een detacheerder ten opzichte van een IT-professional in vast dienstverband? Deze veel gestelde vraag komt vaak voorbij. In dit artikel worden de voordelen van een detacheerder belicht en vertelt Ralph van Os, ICT-manager bij het Financieel Dagblad, waarom zij hebben gekozen voor Linden-IT.

Match

Het zoeken naar een IT-professional is een tijdrovend proces. Zeker in tijden van krapte op de arbeidsmarkt binnen de ICT. Ralph van Os vertelt hierover: “Wij zochten naar een geschikte helpdeskmedewerker en applicatie-engineer, maar die zoektocht bleek moeilijker dan gedacht. Veel ICT’ers willen op freelancebasis werken en wij wilden wat meer vaste werknemers zodat de kennis binnen het bedrijf blijft. Al snel schakelden we de hulp in van Linden-IT die ons hielp met de invulling van deze twee vacatures. De constructie die Linden-IT biedt is interessant voor ons”

Linden-IT helpt graag bij het matchen van de juiste IT-professional. Na de inventarisatie van wensen en behoeftes van de opdrachtgever, select de accountmanager de professionals die het best passen met opleiding, ervaring, persoonlijke vaardigheden en reisafstand. Vervolgens introduceert de accountmanager de beschikbare kandidaten met hun cv, korte video, tarief en een korte toelichting. Bij interesse stelt de accountmanager de kandidaat persoonlijk voor tijdens een gesprek. Bij een goede match wordt een duur van de inzet, het tarief, optie tot overname en eventuele aanvulling besproken.

Detachering

Bedrijven, overheden en onderwijsinstituten maken vaak gebruik van IT-professionals op basis van detachering. IT-professionals worden voor veelal ingezet bij uitdagende projecten die verschillen van projectduur. Projecten kunnen variëren van helpdeskwerkzaamheden tot migraties naar de cloud en de implementatie van nieuwe IT-infrastructuren als systeembeheerder.

Het voordeel van detachering is dat de opdrachtgever altijd verzekerd is van gekwalificeerd personeel op het gebied van kennis, instelling, certificering en opleidingsniveau. Van os voegt hieraan toe:” De IT-professionals van Linden-IT zijn nu een halfjaar werkzaam bij ons. In die periode kan men pas echt zien of de match van beide kanten er is. Verder is het belangrijk dat IT-professionals de mogelijkheid hebben om certificaten te behalen en te groeien als ICT’er. Een ander belangrijk aspect was de mogelijkheid tot overname is. Na afloop van contract treedt de IT-professional van de helpdesk bij ons in dienst, dat vinden wij heel fijn.

ICT’ers

IT-professionals bij Linden-IT zijn opgegroeid met internet, smartphones, social networks, apps en cloud applicaties. Informatietechnologie is een essentieel onderdeel van hun dagelijkse leven. Deze nieuwe generatie wordt gekenmerkt door hun vermogen om nieuwe technologie snel eigen te maken. In hun werk zoeken ze afwisseling en nieuwe uitdagingen. Die flexibiliteit en leergierigheid maakt hen uitermate geschikt voor tijdelijke inzet bij opdrachtgevers.

Het kiezen voor een detacheerder als Linden-IT biedt dus vele voordelen. Het matchen van geschikte IT-professionals wordt uitbesteed, de opdrachtgever is verzekerd van gekwalificeerd personeel en financieel is het ook interessant.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!