Waarom naar de Cloud?

Geplaatst op 22-07-2021

De virtuele wolk waar we al onze data bewaren is de toekomst. Steeds meer bedrijven bieden hun werknemers de mogelijkheid om toegang te krijgen tot bestanden vanaf elke locatie. Maar wat maakt het zo aantrekkelijk voor bedrijven om over te stappen tot werken in de Cloud? De technologie ontwikkelt zich snel en met een sterke Cloudmigratie kan je een duurzame routekaart maken voor groei én jouw bedrijf toekomstbestendig maken! Maar dat is lang niet alles. In deze blog vertellen we vijf redenen waarom werken in de Cloud een goede keuze is voor jou:

1. Betere inzichten in big data

Bedrijven genereren dagelijks enorme hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde data, gezamenlijk bekend als big data. Het verkrijgen van waardevolle informatie in big data vereist veel energie en tijd. Daarnaast zal uiteindelijk op lange termijn de huidige opslagsystemen mogelijk niet meer in staat zijn om de grote hoeveelheden gegevens bij te houden en genereren. Zelfs als je alles op de traditionele manier probeert te doen, moet je een krachtige infrastructuur hanteren om dit mogelijk te maken. Het is dus nog niet zo eenvoudig voor organisaties om data om te zetten naar inzichten. De Cloud helpt hierbij. Door naar de Cloud te verhuizen, kan je waardevolle inzichten uit jouw gegevens halen én ook gegevens gestuurde beslissingen nemen. Cloud rekent af met het ‘data overload’ dilemma voor bedrijven en maakt het vele malen eenvoudiger om data te analyseren en inzichten te verkrijgen.

2. Flexibiliteit

Een van de grote voordelen van het gebruik van de Cloud is de schaalbaarheid. Cloudservices kunnen heel gemakkelijk op- of afschalen op basis van gebruikersvereisten en zijn ook bijzonder flexibel. Ze binden jouw mensen niet vast aan één bepaalde locatie. Elk apparaat met internettoegang kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot documenten en deze te delen. Bedrijven hebben dit niveau van flexibiliteit nodig om te groeien in een drukke markt. Dit voordeel was ook voor iedereen duidelijk tijdens de coronapandemie. Bedrijven die zich in de Cloud bevonden, konden zich veel sneller en efficiënter aanpassen aan de nieuwe norm van werken op afstand in vergelijking met concurrenten die niet in de Cloud zaten.

3. Stimulatie samenwerking

Werken in de Cloud kan ook zorgen voor grote efficiëntie in de werkprocessen. Cloudtechnologie maakt samenwerken op een veel grotere schaal mogelijk tussen medewerkers binnen een organisatie. Het geeft meerdere gebruikers van verschillende afdelingen toegang tot de benodigde informatie. Hiermee kunnen geografische beperkingen omzeilt worden en een infrastructuur voor meerdere regio’s opgezet worden die overal toegankelijk is. Dit zorgt voor een betere samenwerkingsefficiëntie tussen verschillende teams.

4. Bedrijfscontinuïteit en noodherstel

De Cloud heeft de manier waarop bedrijven gegevens opslaan en ophalen ingrijpend veranderd. Dit is vooral handig wanneer bedrijven snel moeten herstellen na incidenten. Met de opkomst van ransomware en cyberaanvallen, hebben bedrijven iets nodig om op te kunnen rekenen wanneer zich een probleem voordoet. De Cloud helpt bedrijven hun gegevens snel te herstellen, zodat ze hun activiteiten kunnen voortzetten zonder uitvaltijd. Het elimineren van uitvaltijd is van cruciaal belang voor bedrijven die willen overleven en concurrerend willen blijven na een incident. Zelfs tijdens de coronapandemie heeft de Cloud bedrijven geholpen om operationeel te blijven en hun activiteiten vanaf elke locatie voort te zetten.

5. Kosteneffectief

Het voordeel van Cloud Computing is dat er geen investeringskosten of opstartkosten komen kijken. Er is geen investering nodig in bijvoorbeeld licenties of een groot aantal servers. Bij de Cloud is het mogelijk dat bedrijven op basis van een abonnementsmodel hun automatisering regelen. Zo weet je precies wat je betaald. Hierdoor is kosteneffectiviteit ook een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven de Cloud verkiezen boven traditionele systemen.

Get ready for the Cloud!

Wanneer je overstapt naar de Cloud, is het belangrijk om een ​​duidelijk beleid te hanteren om jouw personeel te begeleiden en hen de nodige training te geven om deze technologie veilig te gebruiken. Als je dit voor de eerste keer doet, moet je jouw Cloud adoptie in fasen plannen, zodat deze volledig integreert met de infrastructuur van uw organisatie.

Cloud projecten zijn complex en het kan enige tijd duren om de benodigde vaardigheden voor alle betrokken functionaliteiten te ontwikkelen. Hiervoor zijn medewerkers met de juiste kennis cruciaal. Bij Linden-IT zorgen we dat door middel van onze training, coaching en begeleiding de IT-professionals veel kennis en expertise met zich meebrengen en expert op hun vakgebied en niveau zijn.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!