Wat betekent het ‘’nieuwe werken’’ voor werkplekbeheerders en servicedesk medewerkers?

Geplaatst op 28-09-2017

De technologie groeit ontzettend hard en zal ook continue door blijven groeien. Hierdoor zijn werkplekken in de afgelopen jaren ontzettend veranderd. Zo zijn thuiswerken en flexibele werktijden normaal geworden. Maar wat zijn de verdere verwachtingen voor de werkomgeving van de toekomst? En wat gaan deze veranderingen betekenen voor servicedesk medewerkers of werkplekbeheerders? In dit artikel gaan wij daar dieper op in.

Thuiswerken en BYOD gaan verder

In onze huidige manier van werken worden de principes van thuiswerken en BYOD (bring your own device) al toegepast. De werkomgeving van de toekomst moet ervoor zorgen dat het dagelijkse werk gemakkelijker en flexibel wordt. Werknemers mogen zelf bepalen waar zij hun werk uitvoeren en op welk device zij dat doen. Daarnaast moeten zij ook gemakkelijk overal toegang kunnen krijgen tot de data die zij nodig hebben. In de toekomst is er meer focus op het behalen van resultaten dan het behalen van werkuren.

Veiligheid en gebruikersgemak van applicaties

Het gebruik van applicaties moet gemakkelijk uit te breiden en aan te passen zijn aan de gebruiker. Door alleen lees- en schrijfrechten toe te wijzen aan medewerkers voor applicaties en documenten die zij nodig hebben, wordt het gebruiksgemak en de veiligheid verhoogt.

Alle informatie en functies in één werkomgeving

Het integreren van alle informatie en functies moet ervoor zorgen dat werknemers niet steeds hoeven te wisselen tussen verschillende applicaties. Daarnaast moet deze informatie overal gemakkelijk beschikbaar en te bewerken zijn. Zo gaat het werken gemakkelijker en sneller.

Inzet sociale platformen voor interne communicatie

E-mails worden vaak ingezet om met collega’s te communiceren. Hierdoor worden belangrijke mails soms gemist, vooral op het moment dat er veel externe mails binnenkomen. Hierdoor wordt het gebruik van sociale platformen voor interne communicatie steeds belangrijker. Helemaal op het moment dat collega’s niet meer op dezelfde locatie werken.

Werkplekbeheerders en servicedesk medewerkers

Wat hebben deze veranderingen te betekenen voor IT-medewerkers? Natuurlijk zullen servicedesk medewerkers en werkplekbeheerders altijd nodig zijn. Waar een medewerker ook aan het werk is. Er zijn altijd technische problemen die alleen ICT’ers kunnen oplossen. Wel zullen ICT’ers in de toekomst waarschijnlijk meer op locatie van de medewerkers komen. Daarnaast zal de interne helpdesk, waar je voorheen naar toe kon lopen, niet meer bestaan op het moment dat iedereen op eigen locatie zit. Hoe dit er precies uit komt te zien kan ik nog niet zeggen. De tijd zal het leren!

Bekijk ook onze andere blogs!

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!