Wat doe je als IT Support medewerker?

Geplaatst op 20-05-2022

Support medewerkers in de IT zijn de onmisbare kern in elke organisatie. Zonder hen is er geen helpdeskmedewerker, servicemedewerker of werkplekbeheerder die als aanspreekpunt voor gebruikers fungeert en alle IT-problemen oplost. Maar wat doe je nu precies als Support medewerker? Waar moet je precies opletten en waar ben je allemaal mee bezig? Hier komt onze IT-specialist Mirko aan bod! Hij vertelt je alles én meer hierover in deze blog!

Over Mirko

Hi! Ik ben Mirko, 34 jaar en ben momenteel werkzaam bij Linden-IT als Support medewerker. Mijn interesse in elektrotechniek en IT was eigenlijk al vrij vroeg gewekt. Mede doordat mijn beide ouders in de IT werkzaam waren kwam ik hier thuis al vrij snel in aanraking mee als kind. Dit was in de begintijd dat het internet net gemeenschappelijk begon te worden en je moet je voorstellen dat het als jong kind zo gaaf is om de ontwikkeling hiervan mee te maken en om te ontdekken wat het internet nou eigenlijk allemaal te bieden had.

Oorspronkelijk ben ik met mijn opleiding en professionele carrière begonnen in de creatieve sector als fotograaf en grafisch vormgever, maar ik merkte tussendoor toch dat ik steeds meer en meer de technische kant wou opgaan, richting een carrière in de IT. Ik was op zoek naar een carrière waar ik mijn creativiteit kon combineren met IT-techniek.

Hoe ben je bij Linden-IT terecht gekomen?

Het grappige is dat Linden-IT mij eigenlijk had gevonden nadat ik mijn CV online had gezet. Na +6 jaar als IT’er voor mijn vorige werkgever gewerkt te hebben was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de IT-wereld. Zowel op werk als op kennisgebied wou ik mijzelf verder gaan ontwikkelen dan dat bij mijn vorige werkgever mogelijk was.

Linden-IT had contact met mij opgenomen met de intentie om mij als IT-professional te detacheren bij het diverse aanbod van klanten. Tijdens de kennismakingsgesprekken bleek echter dat ik eigenlijk veel beter zou passen bij een interne functie en gelukkig was er een leuke positie vrij bij de supportafdeling.

Functie en taken bij Linden-IT

Bij Linden-IT ben ik momenteel werkzaam als IT-Specialist binnen onze interne supportafdeling. Hierbinnen ben ik verantwoordelijk voor het ondersteunen van onze interne medewerkers zodat zij zich kunnen focussen op de ‘core’ business van Linden-IT. Je moet hierbij denken aan ondersteuning bieden bij hardware en softwareproblemen en het automatiseren en efficiënter maken van bestaande werkprocessen. Dit houdt in dat je bestaande processen analyseert en waar nodig nieuwe hardware en/of software test en implementeert om ervoor te zorgen dat men minder tijd kwijt is aan repeterende taken. Door dit alles kan een medewerker zich meer concentreren op de belangrijke taken. Het leuke hiervan is dat je dus constant bezig bent met oplossingen te bedenken. Geen enkele dag is hetzelfde als IT-Specialist.

De ontwikkeling, creativiteit en uitdaging in de IT, dat is dan ook wat mij enthousiasmeert. De IT-wereld is constant in beweging en er worden constant nieuwe, creatieve oplossingen ontwikkeld.

Skills als IT Support medewerker

Ik ben van mening dat het heel erg belangrijk is om in oplossingen te kunnen denken en niet in problemen. Als IT support- of servicemedewerker wordt er verwacht dat je correct en bijtijds oplossingen kunt bieden voor onverwachte probleemstellingen. Elke dag komen andere uitdagingen aan bod, dit betekend dat je vaak genoeg snel moet kunnen schakelen om tot de juiste oplossing te komen dat naar tevredenheid is van de klant. Mijn tips aan mensen die geïnteresseerd zijn in deze IT-functie is dan ook om jezelf altijd te blijven ontwikkelen door middel van zo veel mogelijk trainingen en certificeringen. Wees ook niet bang om te experimenteren en fouten te durven te maken, zolang je er maar van leert.

Wat is jouw volgende stap in je IT-carrière?

Ik probeer mijn vaardigheden meer te ontwikkelen richting IT-management en IT-consultancy. Het lijkt mij eerlijk gezegd fantastisch om nieuwe support en serviceprojecten van de grond af aan op te bouwen en te managen voor klanten, met als resultaat een IT-oplossing te bieden voor de bestaande probleemstelling.

Linden-IT als werkgever

Linden-IT biedt naast een fijne werksfeer en leuke uitdagende werkzaamheden ook veel ruimte en ondersteuning om jezelf te blijven ontwikkelen door middel van trainingen en certificeringen. Het gaat niet alleen om de vaardigheden die je op dit moment hebt, maar juist om de potentie die je hebt. Deze persoonlijke aanpak van Linden-IT zorgt ervoor dat je constant gemotiveerd wordt om te ontwikkelen en te groeien. Zeker in de snel veranderende IT-wereld is het van belang niet stil te staan maar juist door te gaan.

Daarnaast ben ik net begonnen met het rijbewijstraject bij Linden-IT omdat ik toch merkte dat het bezitten van een rijbewijs steeds meer van belang werd in mijn professionele IT-carrière. Gelukkig biedt Linden-IT je de mogelijkheid aan de kosten van het rijbewijs voor te schieten, wat je rustig in termijnen kunt aflossen. Mocht je het financieel niet zo breed hebben dan biedt dit toch de mogelijkheid om gelijk je rijbewijs te kunnen halen.


Werken bij Linden-IT? Dat kan door heel Nederland op verschillende functies! We vinden het belangrijk dat jij bij een opdracht zit die helemaal bij jou past. Bekijk onze 80+ Support vacatures waar je aan de slag kan gaan als werkplekbeheerder, helpdeskmedewerker, support engineer en nog veel meer!

Ben jij geïnteresseerd in de ICT maar weet je niet precies waar of hoe je moet beginnen? Bij Linden-IT bieden wij verschillende mogelijkheden om jouw IT-carrière een snelle start te geven! Denk maar aan opleidingen, traineeships, trainingen en certificaten. Doorleren en doorgroeien is wat ons betreft dé manier om jezelf als IT’er te blijven ontwikkelen. Neem snel een kijkje op onze website wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!