Wat doet een AI Developer?

Geplaatst op 31-03-2022

Binnen Software Development kan je veel verschillende functies doen als IT-professional. Een daarvan is AI Developer. De functieomschrijving van een AI Developer spreekt voor zich: ze maken kunstmatige-intelligentiesoftware en applicaties die een bedrijf zou kunnen gebruiken. Klinkt logisch, maar zo makkelijk gaat dat niet. AI developers programmeren algoritmes die leren van gebeurtenissen uit het verleden, je kunt het zien als het vertalen van het onderbuikgevoel naar cijfers en op basis van deze cijfers voorspellingen te kunnen doen. Maar hoe ga je nu dan precies te werk?

AI Developer Fabian verteld je in deze blog er alles over. Hij verteld hoe het is om te werken bij Linden-IT Developers en wat je kan verwachten bij een project als AI Developer.

Ervaring

Ik heb de studie Kunstmatige Intelligentie gevolgd aan de Universiteit. Tijdens mijn studie heb ik veel geprogrammeerd en ben ik voornamelijk bezig geweest met Website Development en talen zoals Python. De kennis die ik in mijn studie had opgedaan, kon ik vaak direct toepassen in mijn werk. Echter heb ik niet alles kunnen leren tijdens mijn studie. Het hele proces rond de ontwikkeling van een product was voor mij onbekend. Denk hierbij aan het maken van demo’s en het gebruik van Git en Docker. Tijdens het laatste jaar van mijn studie ben ik met Linden-IT Developers in contact gekomen. Hierdoor kon ik nieuwe kennis en expertise opdoen over Software Development die ik weer miste bij mijn studie.

Linden-IT Developers

Ik werk als AI Developer bij Linden-IT. In deze functie word je op leuke en technisch uitdagende projecten ingezet waar je veel kan leren. Bij elke nieuwe opdracht steek je weer iets anders op wat je verder kan helpen in je IT-carrière. Daarnaast hecht Linden-IT Developers veel waarde aan persoonlijk contact, begeleiding en ontwikkeling. Dit biedt verschillende kansen om te groeien als Developer. Wanneer ik moeite heb met het begrijpen van talen of frameworks helpen ze mij waar nodig. Daarnaast kan ik verschillende certificeringen en cursussen volgens zoals het populaire JavaScript frameworks.

Huidige project

Momenteel werk ik bij Tech-startup die veel aandacht hecht aan de adoptie van Artificial Intelligence (AI) in het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven loopt namelijk achter de vooruitgangen in de techniek. Mijn taak is het om mee te helpen aan de ontwikkeling zoals het maken van slimme zoekmachines, chatbots en andere producten. Ook zijn we veel bezig met Cloud integratie wat erg interessant is.

Het probleem

Veel zoekmachines op websites bestaan uit keywords of character search. Een zoekmachine zoals Google werkt echter heel anders. Bij Google worden embeddings gegenereerd die de informatie van de zoekresultaten bevatten. Hierdoor kan je kwalitatief veel beter zoeken.

Aanpakken van het probleem

De slimme zoekmachine kan zowel scalar als vector search uitvoeren op een database van embeddings en draait volledig op de Cloud. Dit systeem kan snel embeddings vinden. De manier waarop de embeddings worden gegenereerd bepalen uiteindelijk de kwaliteit van het zoekresultaat. Voor de embeddings gebruiken we publieke modellen die we vervolgens finetunen op het jargon van de klant.

Meerdere verhalen

Benieuwd hoe de andere functies bij Linden-IT Developers eruit zien? Lees deze blog waarin Romero meer verteld over zijn functie als Front-End Developer bij Linden-IT.


Linden-IT Developers

Wil jij net zoals Fabian een baan binnen Software Development? Heb je misschien al eens een game of app ontwikkeld omdat je dat zo leuk vindt? Of wil je heel graag leren hoe dat moet? Neem een kijkje bij onze Software Development vacatures en misschien hebben wij wel de baan voor jou! Je kan ook altijd opnemen met Sander via sander.poeltuyn@linden-it.com of Adelay via adelay.equabagergis@linden-it.com

Op zoek naar Developers?

Developers moeilijk te vinden? Linden-IT Developers helpt je! Wij hebben jonge en ambitieuze professionals klaarstaan die graag hun kennis en expertise willen delen! Meer informatie over onze beschikbare toppers? Neem contact op met ons!

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!