Wat is Low-Code en Mendix?

Geplaatst op 10-03-2022

Tegenwoordig digitaliseren organisaties meer dan ooit. Het kunnen inspelen op ontwikkelingen in de markt is van groot belang. Software Development moet hierin een handje helpen. Traditionele ontwikkelmethodes zijn echter niet meer snel en dynamisch genoeg hiervoor. Low-Code is hét antwoord op deze uitdaging. Met Low-Code kunnen organisaties namelijk makkelijker en sneller digitaliseren. Maar wat is Low-Code nu? En wat zijn de voordelen precies? In deze blog geven we antwoord op deze vragen en meer!

Wat is Low-Code?

Low-code is een vorm van Software Development die is gericht op het visueel ontwerpen van applicaties. Low-Code optimaliseert het hele ontwikkelingsproces om de levering te versnellen. Dit komt doordat je bij low-code gebruik maakt van een grafische gebruikersomgeving en het instellen van configuraties in plaats van het schrijven van traditionele computercode. Hierdoor wordt het mogelijk om beheersbaar en razendsnel applicaties te realiseren die precies aansluiten op de werkwijze van jouw bedrijf. Dankzij low-code verlopen interne processen efficiënter, kan je meer werk met minder mensen verzetten en worden er minder fouten gemaakt.

Gartner voorspelt:
“Tegen 2024 zal low-code applicatieontwikkeling verantwoordelijk zijn voor meer dan 65% van de applicatie ontwikkelingsactiviteiten.”

De werking van Low-Code

Een applicatie schrijven in code is een tijdrovend proces waarbij mensen veel fouten kunnen maken. Met Low-Code kun je dit hele proces sneller laten verlopen omdat de bouwstenen voor de app al geschreven zijn, ze moeten alleen in elkaar gezet worden. Deze al bestaande bouwstenen heten modellen. De modellen worden aangeboden in Low-Code Development Platforms.

Een Low-Code ontwikkelplatform (LCDP) heeft 3 componenten:

1. Grafische gebruikersinterface (GUI) voor programmering: deze interface stelt zakelijke gebruikers in staat om in- en uitgangen en noodzakelijke bewerkingen te definiëren.
2. Integraties voor I/O: De meeste bedrijfsgegevens worden opgeslagen in databases. LCDP’s bieden interfaces naar databases. De meeste bedrijfsapplicaties stellen hun output bloot via API’s, websites of apps. Met LCDP’s kunnen gebruikers deze uitvoerfunctionaliteit gemakkelijk bouwen.
3. Een applicatiebeheerder: LCDP’s bieden tools voor het bouwen, debuggen, implementeren en onderhouden van low-code-applicaties, zodat gebruikers ze up-to-date kunnen houden.

Voordelen van Low-Code

1. Hogere productiviteit en snelheid
Omdat Low-Code het mogelijk maakt om meer apps te bouwen in minder tijd, duurt wat ooit maanden duurde nu slechts dagen, zelfs minuten. Door Low-Code is tijd geen belemmering meer voor echte innovatie.

2. Lagere kosten
Met de mogelijkheid om meer apps te bouwen in minder tijd, dalen ook de kosten. Maar dat is niet het enige. Low-Code vermindert de behoefte aan meer ontwikkelaars, waardoor de aanwervingskosten worden verlaagd. Het juiste Low-Code platform kan iedereen in de organisatie, niet alleen de IT, productiever maken.

3. Aanpassingsvermogen en flexibiliteit
Low-Code helpt organisaties snel om te schakelen naar nieuwe digitale initiatieven die worden veroorzaakt door abrupte marktveranderingen en nieuwe klantbehoeften. Door Low-Code kan je profiteren van de nieuwste technologieën.

Mendix

Mendix is een softwareplatform waarmee je mobiele en web applicaties bouwt, zonder dat je daarvoor hoeft te kunnen programmeren. Je bouwt dus hele flows met ingebouwde modules en templates. Je sleept simpelweg blokken en invoervelden naar de juiste positie. Dit in tegenstelling tot traditionele ontwikkelmethodes waarbij je een website of app vanaf nul handmatig moet bouwen met code.

Gebaseerd op drie kernprincipes van snelheid, samenwerking en controle, biedt Mendix een compleet platform voor alle applicatieleveringsbehoeften. Het Low-Code platform Medix heeft dus alles in huis om applicaties sneller, makkelijker en minder foutgevoelig te bouwen.

Low-Code Development binnen Linden-IT

Door middel van het Low Code Mendix traineeship leidt Linden-IT professionals op tot gecertificeerde Mendix Developers. Onze professionals behalen tijdens de eerste maand training hun Rapid, Intermediate Developer certificaat en daarnaast behalen zij ook hun PSM-1 certificaat. Ze worden door middel van een intensieve programma met meerdere workshops en twee praktische cases volledig klaargestoomd om aan de slag te gaan bij onze partners en opdrachtgevers. De trainees doen dit alles onder begeleiding van onze Mendix trainer, die niet alleen theorie bijbrengt, maar ook praktische kennis van het modelleren. Als kers op de taart laten wij ook een styliste langskomen, om niet alleen de hardskills maar ook de softskills bij te brengen!


Heb je problemen bij het vinden van ervaren Developers? Linden-IT heeft beschikbare Developers klaarstaan die graag hun kennis en expertise in de praktijk willen brengen!

Neem contact op met Sander via sander.poeltijn@linden-it.com of Adelay via adelay.equabagergis@linden-it.com.

Bekijk onze beschikbare professionals

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!