Top 10 skills van een servicedeskmedewerker

Geplaatst op 15-01-2021

Zelf-service portalen, automatisering en AI maken tijd vrij op uw servicedesk en bij uw servicedeskmedewerkers. Hierdoor kunnen ze zich beter focussen op belangrijke en terugkerende problemen. Aangezien uw gebruikers of klanten hier de meeste impact door ervaren, wordt een servicedeskmedewerker belangrijker in het bepalen van de klant beleving en klant tevredenheid. Dat brengt natuurlijk een nieuwe uitdaging met zich mee…. Hoe selecteer je de beste IT professionals voor de servicedesk met de juiste skills?

Competenties

Uit ons onderzoek, gericht op de vacatures die wij binnen krijgen van onze opdrachtgevers, zijn de volgende tien competenties de meest genoemde eigenschappen en skills waar onze opdrachtgevers en dus ook wij naar op zoek zijn voor een servicedeskmedewerker.

 1. Klant vriendelijkheid
 2. Communicatieve vaardigheden
 3. Snel leervermogen
 4. Oplossend vermogen
 5. Mogelijkheid om onder druk te werken
 6. Aanpassingsvermogen
 7. Samenwerken
 8. Interpersoonlijke skills
 9. Dienstverlenend
 10. Integer

Resultaat en ontwikkeling

Nu de jaarlijkse functioneringsgesprekken weer voor de deur staan is het belangrijk om deze competenties te herkennen en te erkennen richting uw servicedeskmedewerker.

Naast deze met uw medewerkers te bespreken is het ook van belang om dan te kijken waar u uw medewerkers in kunt coachen of trainen om deze competenties te verbeteren.

Tegenwoordig voert eigenlijk iedereen meer resultaat en ontwikkelingsgesprekken dan functioneringsgesprekken. Je bespreekt het resultaat van het afgelopen jaar en zet een plan uit voor de te ontwikkelen punten voor het komende jaar wat de leidraad is voor de gesprekken gedurende het jaar.

Voor uw medewerkers is dit ook erg van belang aangezien de groei van de servicedeskmedewerker in skills maar ook in salaris hiervan afhankelijk is. Over het algemeen wordt en hiervoor gekeken naar:

 • Skills op het gebied van klantvriendelijkheid
 • Kwaliteit van het werk
 • Behalen van KPI’s
 • Ervaring
 • Vergroten van de functie verantwoordelijkheid of het nemen hiervan.

Motivatie

Eén van de grootste factoren is motivatie. Een servicedeskmedewerker moet dienstbaar willen zijn om de klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen. De medewerker moet blij worden van het helpen van klanten en dit zou de grootste factor moeten zijn om dit werk uit te voeren. De rest volgt vanzelf uit de wil om hierin de allerbeste te willen zijn. Het coachen van je team kan dan concreter en gaat veel sneller omdat de wil er ook is om de skills te verbeteren.

Het perfecte profiel?

Bestaat het perfecte profiel? Vast wel, maar het zal waarschijnlijk langer duren om deze persoon te vinden dan wenselijk. Kun je deze mensen creëren? Zeker als het maar goed zit met de motivatie. De menselijke factor is dan ook vaak belangrijker dan het CV.

Wij helpen u graag met het opstellen van het profiel en met de kennis van de markt kunnen wij u adviseren in de mogelijkheden en de kansen. Tevens kunnen wij u natuurlijk voorzien van de beste IT professionals.

De IT professionals van Linden-IT worden bij aanname uitgebreid getest op deze competenties, tevens werken wij continu aan hun ontwikkeling onder andere door opleidingen, trainingen, workshops en coachingsgesprekken.

Wil u meer weten? Neem dan contact op met één van onze sales consultants op 085-0493240.

 

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!