Wat zijn de voordelen van co-sourcing?

Geplaatst op 03-10-2018

Het efficiënt inrichten van de helpdesk kan tijdrovend zijn. U krijgt te maken met planningen, opvangen van ziekte en tegelijkertijd de ultieme klantbeleving behalen. Maar waar haalt u de tijd vandaan? Wij kunnen u helpen doormiddel van Co-sourcing. Maar wat houdt Co-sourcing precies in?

Co-sourcing is een samenwerking tussen uw organisatie en Linden-IT waarbij de uitvoering wordt uitbesteed, maar door de nauwe samenwerking blijft u zeer betrokken en behoudt u zelf meer verantwoordelijkheid voor het eindresultaat dan bij outsourcing. Hierbij ontzorgen wij u dus en nemen alle activiteiten rondom de helpdesk over. Dit resulteert in een 100% bezetting van uw helpdesk.

Communicatie

Bij Co-sourcing is goede communicatie en vertrouwen van essentieel belang. Duidelijke afspraken over de duur, bezetting, technische omvang, richtlijnen en kennis zijn daarom van belang voor het slagen van het IT-project. Veel IT-bedrijven maken gebruik van dagelijkse en wekelijkse meetings om elkaar op de hoogte te houden van de laatste updates. Via een slimme project management tools worden deze updates geregistreerd en bijgehouden. Door te werken met framework zoals Scrum, kunnen korte updates in korte tijd worden doorgevoerd.

Voordelen van Co-sourcing

Het outsourcen/insourcen van uw IT, bijvoorbeeld uw helpdesk, doormiddel van Co-sourcing kan interessant voor uw bedrijf zijn. Met Co-sourcing kunt u de expertise, flexibiliteit, gemak en schaalbaarheid van Linden-IT gebruiken zonder dat de bezetting van uw eigen bedrijf eronder te lijden heeft. Enkele andere voordelen zijn:

 • Kwaliteit
 • Continuïteit, volledige bezetting
 • Soms samen met interne medewerkers
 • Kostenbesparing
 • Juist voor de lange termijn
 • Geen inwerk trajecten, nemen wij over
 • Trainingen
 • Rouleren van de backup zodat ze op de hoogte blijven

Hoe werkt Co-sourcing?

Wilt u gebruik maken van onze Co-sourcing mogelijkheid? Dat kan natuurlijk. Om een goede start te maken zullen wij eerst een analyse maken van de huidige situatie.

 • Waar staat u nu?
 • Hoe ziet het team eruit?
 • Wat is de gewenste bezetting?
 • Wat voor mensen gaan het verschil maken in deze organisatie?

Deze vragen helpen ons om de service te verhogen. Het volledig bezetten van de helpdesk is onze core business. Wij zullen een compleet team opstellen, inclusief back up. Hierdoor kunnen wij gemakkelijk schakelen bij bijvoorbeeld vakantie en ziekte. Wij vinden het belangrijk dat het personeel goed binnen uw organisatie past. Om dit voor elkaar te krijgen zijn de juiste trainingen en inwerkperiode cruciaal. Ook dit zullen wij ook volledig verzorgen.

Waarom Linden-IT?

Een goed georganiseerde helpdesk waar u zelf geen omkijken meer naar heeft. Dat klinkt goed toch? Wanneer u met Linden-IT in zee gaat zorgen wij ervoor dat uw helpdesk nooit meer onderbezet is. Het gehele team inclusief de back up pool is volledig ingewerkt en direct inzetbaar. Wij kunnen gemakkelijk schakelen bij tijdens piekmomenten. Het team kan uitgebreid worden bij drukte en teruggedraaid tijdens rustigere periodes. Ook het maken van de gehele planning wordt door Linden-IT gedaan.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!