Weet jij hoe jouw financiële toekomst eruit ziet?

Geplaatst op 02-11-2022

Misschien klinkt het nog heel ver weg tot je met pensioen gaat, toch is belangrijk om te weten hoe jouw situatie ervoor staat. Zoals het ernaar uit ziet werken we minimaal tot ons 67e door. Met de snel veranderende economie en stijgende kosten is het niet verkeerd om te kijken hoe het er later voor je uit komt te zien. Door meer inzicht te krijgen in je huidige pensioenopbouw kun je alvast anticiperen op de toekomst.

1 t/m 3 november wordt de landelijke pensioen 3 daagse gehouden. Deze 3 dagen staan in het teken van jouw pensioen.

Via de website pensioen3daagse.nl/latergoedgeregeld kun je checken of jouw pensioen goed geregeld is en krijg je diverse tips over jouw persoonlijke (pensioen) situatie.
Ook bij Linden-IT hebben we een pensioenregeling. Wij zijn aangesloten bij StiPP pensioenfonds.
StiPP is het pensioenfonds voor uitzendkrachten en gedetacheerden.
Je bouwt pensioen op vanaf je 21e. StiPP werkt met een basisregeling en plusregeling. Nadat je 8 weken hebt gewerkt (wachtperiode) start je met opbouwen van pensioen in de basisregeling.

Basisregeling:

De eerste 52 weken van je pensioenopbouw bij StiPP val je in de basisregeling. In de basisregeling betalen wij als werkgever jouw volledige pensioenpremie.
In de basisregeling heb je geen recht op pensioenopbouw bij arbeidsongeschiktheid.
Wel is in de basisregeling partnerpenisoen geregeld wanneer je gehuwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt.

Plusregeling:

Na 52 weken ga je over naar de plusregeling. Hierbij ga je ook zelf een eigen bijdrage aan je pensioen betalen. Wij houden dit als werkgever in van jouw brutoloon.
Hoe hoger je leeftijd hoe hoger dit bedrag is en hoe meer geld er dus wordt ingelegd voor je pensioen. De actuele percentages kun je bekijken op de website van StiPP.
Anders dan bij de basisregeling bouw je bij de plusregeling wel (onder voorwaarden) pensioen op tijdens je periode van arbeidsongeschiktheid. En bij de plusregeling hebben ook samenwonenden recht op partnerpensioen.

Meer informatie over de StiPP pensioenregeling kun je vinden op de website van StiPP.

Ben jij werkzaam bij Linden-IT en heb jij vragen over jouw pensioen? Stuur een mail naar onze finance afdeling en wij kijken graag met je mee.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!