Welk Microsoft Cloud Traineeship past het beste bij mij?

Geplaatst op 03-03-2020

Ben jij al op de toekomst van Cloud Computing voorbereid? Met de Linden-IT Cloud Traineeships vormen wij de nieuwe generatie aan cloud specialisten, die voorbereid zijn op de job-roles die Microsoft onderscheidt. Maar welk traineeship past het beste bij jou? In deze blog gaan we in op de verschillen tussen de Microsoft 365, Azure, Office 365 traineeships en helpen je bij het maken van een keuze.

Verschil tussen Microsoft 365, Microsoft Office 365 en Microsoft Azure

Steeds vaker komt de vraag voorbij wat de verschillen zijn tussen Office 365 en Windows Azure en hoe zij op elkaar zijn afgestemd. Zowel Windows Azure en Office 365 zijn cloud-gebaseerde services.  De componenten van Office 365 vertrouwen op Windows Azure Active Directory-services aan de back-end, terwijl Windows Azure veel meer is dan alleen Active Directory Services. Microsoft 365 omvat het besturingssysteem Windows 10, Enterprise Mobility  + Security (platform voor mobiliteitsbeheer en beveiliging) en Office 365.

Starten met je traineeship

Nadat je in dienst treedt bij Linden-IT start je met je onboarding traject waarin de stappen van je opleiding persoonlijk met je worden besproken en ga je aan de slag met een aantal trainingsprogramma’s. Tijdens de traineeships bieden we de leeromgeving die het beste bij jou aansluit. Daarnaast ga je aan de slag bij een opdrachtgever. We proberen dit zo goed mogelijk in te plannen zodat de optimale balans wordt gevonden tussen werken en studie.

Microsoft 365 traineeship

Microsoft 365 is gericht op bedrijven en biedt alle functionaliteiten die op kantoor nodig zijn. Het Microsoft 365 traineeship bestaat uit twee verschillende certificeringen en is gericht op job-roles uit de praktijk. Na het volgen van de traineeship heb je de volgende certificaten op zak:

  • Microsoft 365 Fundamentals (MS-900)
  • Microsoft 365 Modern Desktop Administrator (MD-100 en MD-101)
  • Microsoft 365 Enterprise Administrator certificaten (MS-100 en MS-101)

Je bent dan in staat om beheertaken uit te voeren in Windows 10 en Office 365. Ook kun je participeren in migratieprocessen.

Microsoft Office 365 traineeship

Office 365 is een SaaS-oplossing en biedt een onlineversie van de Office-suite (Word, Excel, Outlook, PowerPoint, One Note, Access, Skype, etc.) samen met SharePoint, Skype for Business en Exchange. Het Microsoft Office 365 traineeship omvat twee certificeringen. De Office 365 Associate (MO-100, MO-200 en MO-300) en Office 365 Expert (MO-101 en MO-201) certificeringen zijn doormiddel van zelfstudie te behalen. Na het behalen van deze certificeringen ben je in staat om de gehele Office 365 suite in te richten, te beheren en te onderhouden. Ook kun je on-premise omgevingen naar de cloud migreren. Meer informatie over het traineeship vind je hier.

Microsoft Azure Traineeship

Windows Azure is een IaaS (Infrastructure as a Service: handig voor migraties) en PaaS (Platform as a Service: handig om op te bouwen)-omgeving. Windows Azure kan worden onderverdeeld in Compute, Data Services, App Services, Networking en Store.  Wat betreft IaaS is Windows Azure het besturingssysteem van Microsoft voor cloud computing. Met het PaaS-model kan Windows Azure worden gebruikt voor ontwikkeling, servicehosting en/of servicebeheer. Dit vormt de basis voor het bouwen van cloudgebaseerde applicaties, toepassingen en websites. Het Microsoft Azure Traineeship bestaat uit de volgende certificeringen:

  • Azure Fundamentals (AZ-900)
  • Azure Administrator (AZ-103)
  • Azure Solutions Architect Expert (AZ-300 en AZ-301)
  • Azure DevOps Associate (AZ-900 en AZ-203)
  • Azure DevOps Engineer Expert certificering (AZ-400)

Na het behalen van de gekozen specificering ben je in staat om cloudtoepassingen te bouwen, beheren en uit te breiden.

Voorwaarden

Om deel te nemen aan een van de cloud traineeship dien je in het bezit te zijn van een mbo ict-opleiding niveau 4 met werkervaring of een hbo/wo-diploma. Linden-IT staat voor persoonlijke groei. Door de opleiding en werkervaring die je al bezit, het behalen van certificaten en de verdere opleiding terwijl je in dienst bent, werk je continu aan je persoonlijke groei. Wij vinden het belangrijk dat je een werkgever hebt die naar je luistert, een cultuur en omgeving waarin jouw stem geldt en je uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden hebt. Wij investeren continu in de verdere doorontwikkeling en gedurende je dienstverband investeer jij je tijd en kennis.

En dan je eigen keuze…

Om terug te komen op het onderwerp van deze blog: Welke Microsoft cloud traineeship past het beste bij mij? Een keuze maken voor een traineeship is heel persoonlijk. Linden-IT biedt traineeships aan waarmee jij jezelf op de toekomst voorbereidt. Ben je meer geïnteresseerd in Azure en houd jij je graag bezig met virtuele machines en cloud services dan is de Azure traineeship geschikt voor je. Maar als jij je liever focust op het inrichten van de online Office-suite dan kan je beter kiezen voor het Office 365 traineeship. Linden-IT helpt je graag bij je keuze en staat altijd open vragen of verzoeken. Je kunt ons bereiken via 085-0493240

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!