Werken met Microsoft Teams

Geplaatst op 06-04-2020

Microsoft Teams is een samenwerking tool en onderdeel van Microsoft Office 365. Teams helpt organisaties efficiënter en effectiever werken door de communicatie en datastromen op een centrale manier te laten verlopen. Via verschillende kanalen en (groep)chats communiceer je, deel je en werk je moeiteloos in documenten.

Samenwerken

Goede communicatie verbetert de productiviteit binnen een organisatie. Met Teams start je gemakkelijk een groeps-chat, vergadering of een belsessie, van waar je ook bent. Met Teams kan je ook projectmanagement van je organisatie verbeteren door een agile-projectplanning. Zo houd je ieder teamlid op de hoogte van je laatste vorderingen. Bij ziekte of uitval kunnen andere collega’s jouw werk oppakken.

Teams en Kanalen

In Microsoft Teams heb je de mogelijkheid om in je team, bestaande uit personen, gesprekken, bestanden en hulpprogramma’s meerdere kanalen aan te maken. Een kanaal is een gesprek in een team dat specifiek is bedoeld voor een afdeling, project of onderwerp.  Er vinden vergaderingen, gesprekken plaats en er wordt samen gewerkt aan bestanden. Boven elk kanaal staan Tabs. Dit zijn snelkoppelingen naar favoriete bestanden, apps en services.

Chats en Meetings

Teams kunnen uit tientallen gebruikers bestaan en is daarom ook geschikt voor grotere organisaties. Door meerdere kanalen te gebruiken, met elk zijn eigen doel, verloopt de communicatie gestroomlijnder. Start vanuit de agenda een audiovergadering die je in een handomdraai omzet naar videovergadering. De planning wordt automatisch gesynchroniseerd met de Outlook-agenda. In sommige gevallen, als je organisatie dit zo heeft geconfigureerd, kun je iedereen bellen vanuit Teams, zelfs mensen die zelf Teams niet gebruiken.

Bestanden delen

Microsoft Teams is ideaal om in groepsverband te werken aan documenten. Documenten worden veilig in de cloud bewaard en zijn altijd en overal beschikbaar. Er kunnen meerdere gebruikers tegelijkertijd in hetzelfde document werken. Door een bericht achter te laten, houd je je collega’s op de hoogte van de laatste veranderingen.

Aan de slag

Ook nieuwsgierig geworden? Met het quick-start document kan je binnen enkele ogenblikken aan de slag met Microsoft Teams. In dit document staan de basics die je nodig hebt om je Microsoft Teams in te richten.  Als onderwijsinstelling heb je de mogelijkheid om je gratis aan te melden.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!