Wat je moet weten als Developer in spé

Geplaatst op 08-04-2022

Wil jij leren over de nieuwste technologieën, oplossingen willen bedenken voor gebruikersproblemen en aan een breed scala aan projecten willen werken? Dan is Software Development wat voor jou! Van het coderen van websites en het optimaliseren van de gebruikerservaring tot het ontwikkelen van games, er zijn veel verschillende functies waarin jij je helemaal kan uitleven!

Weet je alleen nu niet waar je moet beginnen of wil je graag meer informatie over Sofware Development en wat je precies kan verwachten? Geen probleem! Wij hebben speciaal voor jou deze blog opgesteld met belangrijke informatie die jij als aspirant-Developer moet weten. Van de programmeertalen die belangrijk zijn tot welke skills jij moet hebben.

Software Development

Software Development is het proces van het ontwerpen en schrijven van code voor computerbesturingssystemen, smartphone- of computerapps en niet-pc-apparaten. De programmeertaal die een Developer gebruikt, is afhankelijk van de taak.

Systeemprogrammering:
Systeemprogrammeurs ontwerpen en schrijven systeemsoftware. Ze kunnen bijvoorbeeld het besturingssysteem van een computer ontwikkelen, zoals macOS of Windows 10. Hoewel Java en Python geweldige talen zijn voor systeemprogrammering, is C++ de meest populaire keuze.

Applicatieprogrammering:
Applicatieprogrammeurs produceren juist code voor programma’s die een specifieke taak uitvoeren, zoals boekhoudsoftware, mediaspelers en tekstverwerkers. Java, Python en C++ behoren tot de meest gebruikte talen om apps te maken.

Embedded Software:
Developers die met embedded software werken, schrijven code voor software die wordt gebruikt in niet-pc-apparaten, zoals smartwatches, zelfstandige GPS-apparaten en bepaalde typen rekenmachines. Deze software bedient het apparaat waarop het is geïnstalleerd. Net als bij applicatieprogrammering zijn Java, Python en C++ populaire keuzes voor het schrijven van embedded softwarecode.

Belangrijke programmeertalen

Als Developer ga je dus veel werken met programmeertalen. Hoewel er veel verschillende programmeertalen zijn voor Software Development, zijn er enkele programmeertalen die essentieel zijn om als succesvolle Developer te starten.

Java
Java is een programmeertaal voor algemene doeleinden die is ontworpen om op verschillende platforms te werken. Het is bijvoorbeeld een populaire codeertaal voor internet, omdat webpagina’s door verschillende soorten apparaten worden benaderd. Java is ook een populaire keuze voor de ontwikkeling van Android-smartphoneapplicaties.

JavaScript
De programmeertalen van JavaScript en Java worden nogal eens met elkaar verward echter zijn het heel verschillende talen. Java is een programmeertaal. Javascript is een scripttaal. JavaScript is één van de belangrijkste programmeertalen van het web. Het is een veel gebruikte script-taal om webpagina’s interactiever te maken. JavaScript kan HTML en CSS programma’s updaten en veranderen. Het kan berekeningen maken, data manipuleren en valideren.

Python
Python is een objectgeoriënteerde programmeertaal op hoog niveau, waardoor het een goede keuze is voor web- en applicatieontwikkeling. Het is relatief eenvoudig en heeft een unieke syntaxis die de leesbaarheid benadrukt. Dit type code wordt vaak gebruikt om websites en webapplicaties te ontwikkelen.

C++
C++ is een objectgeoriënteerde taal die kan worden gebruikt voor zowel functies op hoog als laag niveau. Het heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad en kan voor alles worden gebruikt, van het weergeven van grafische afbeeldingen van videogames tot het extraheren van gegevens uit grote datasets. Deze universele programmeertaal werkt op alle soorten besturingssystemen en kan worden gebruikt om elk type software te ontwikkelen.

Welke skills heb je nodig als Developer?

Naast het beheersen van belangrijke programmeertalen, moeten aspirant-Developers ook over soft skills beschikken om ervoor te zorgen dat ze deze optimaal kunnen gebruiken. Geavanceerde analytische capaciteiten, creativiteit en probleemoplossende vaardigheden zijn bijvoorbeeld essentieel voor het schrijven en toepassen van code. Bovendien stellen communicatieve vaardigheden Developers in staat om niet-technische collega’s en personeel effectief op de hoogte te houden van de status van een project.

Hoe Linden-IT je kan helpen met een IT-carrière in Software Development

Op het moment dat je kiest voor Linden-IT Developers, kies je voor een partij die het haar missie maakt om jou als Developer naar een next level te brengen. Of je nou net begint aan je IT-carrière of al 5 jaar ervaring hebt, wij stellen een persoonlijk opleidingsplan voor je op zodat jij je kan blijven ontwikkelen als Software Developer! Doordat wij een goed beeld hebben van de arbeidsmarkt en ervoor zorgen dat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technieken zorgen wij ervoor dat jij een zo compleet mogelijke Developer zal worden!


Enthousiast geworden?
Neem contact op met Sander via sander.poeltuyn@linden-it.com of Adelay via adelay.equabagergis@linden-it.com

Neem contact op

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!